Про участь асистента кафедри туризму ЛНУ імені Івана Франка Л. А. Малюги у вебінарі «Як відрізнити нелегальні рубки від легальних і допомогти зберегти ліс»

31.01.2022 | 12:32

ГО «ЛІіС» у межах проєкту «Програма боротьби з лісовими злочинами в Україні» за підтримки відділу міжнародних програм Лісової служби США 10–29 грудня 2021 року провів цикл вебінарів «Як відрізнити нелегальні рубки від легальних і допомогти зберегти ліс», у роботі яких узяла участь асистентка кафедри туризму ЛНУ імені Івана Франка Ліна Анатоліївна Малюга.
Фахівці в галузі лісового господарства розповіли слухачам, як відрізнити легальну вирубку від нелегальної, як визначити та записати координати незаконно зрубаного дерева; навчили виявляти інші лісопорушення на законних вирубках,  перевіряти законність лісопродукції та її перевезення лісовозами; наголосили на важливості інформувати про виявлені порушення в компетентні органи, аби домогтися збереження лісу в Україні.

У межах вебінару опрацьовано такі теми:

  1. Основи лісового господарства: види рубок лісу, їх планування та документування.
  2. Ознайомлення з основними елементами легальної та нелегальної вирубки.
  3. Найпоширеніші правопорушення щодо лісів: кримінальна, адміністративна і цивільна відповідальність.
  4. Громадський контроль та участь у сертифікуванні лісогосподарської діяльності.

Учасник вебінару Ліна Малюга отримала сертифікат СА № 0062 за підписом керівника ГО «Лісові ініціативи і суспільство» Дмитра Карабчука.