Про обговорення питання дотримання академічної доброчесності викладачами кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів на засіданні кафедри від 7.12.2021 року та зі студентами 1-4 курсів та магістрів

14.12.2021 | 18:11

8 грудня 2021 року доцент кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів, Галина Іванюк, провела розмову зі студентами 1 курсу магістратури (ГРНМ-11 і ГРНМ-13) щодо необхідності дотримання академічної доброчесності. Студентів ознайомлено з «Положенням про забезпечення академічної доброчесності Львівського національного університету імені Івана Франка», пояснено значення термінів: академічна доброчесність, плагіат, самоплагіат, фабрикація, фальсифікація та інших.

Студентів проінформовано про те, що дотримання ними академічної доброчесності полягає у самостійному виконанні навчальних завдань; у своїх наукових роботах (курсових проектах) необхідно посилатися на джерела інформації у разі використання ідей, розробок, тверджень, відомостей; надавати достовірну інформацію про результати власної навчальної (наукової) діяльності, використані методики досліджень і джерела інформації.

Студенти погодилися з важливістю та необхідністю дотримання здобувачами вищої освіти і працівниками університету засад Декларації про дотримання академічної доброчесності.

8 грудня 2021 року доцент кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів Телегуз Олексій обговорив з бакалаврами ГРЕ-41 питання дотримання і забезпечення культури академічної доброчесності під час освітнього процесу, при виконанні навчальних завдань, поточного чи підсумкового контролю та написанні курсової роботи.

10 грудня 2021 року доцент кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів Бонішко Оксана обговорено зі студентами першого курсу ГРФ-11,12, ГРФУ-11,12 питання дотримання і забезпечення академічної доброчесності, що ґрунтується на засадах взаємодовіри, взаємоповаги, порядності, чесності, об’єктивності та відповідальності; та необхідні для ефективного навчання, отримання якісної освіти та  успішного працевлаштування.