Презентація книг видавництва Львівського національного університету імені Івана Франка

22.09.2016 | 14:29

15–16 вересня 2016 року

у Дзеркальній залі в руслі ХХІІІ Форуму видавців України відбулася презентація книг видавництва Львівського національного університету імені Івана Франка.

Від географічного факультету було презентовано три книги заслуженого професора Львівського національного університету імені Івана Франка, доктора географічних наук, завідувача кафедри економічної і соціальної географії, Заслуженого діяча науки і техніки України Шаблія Олега Івановича. Зокрема це:

  • “Суспільна географія: у двох книгах. Книга перша. Проблеми історії, методики та дослідження. Вибрані праці” (Львів, 2015);
  • “Суспільна географія: у двох книгах. Книга друга. Проблеми українознавства, регіоналістики і краєзнавства. Вибрані праці” (Львів, 2015);
  • “У пошуках краси: тривоги і розради” (Львів, 2015).

Із вступним словом виступили автор книг і проректор Львівського національного університету імені Івана Франка Мар’ян Лозинський.

На презентації виступив автор книг. Характеризуючи “Суспільну географію”, він відзначив, що в ній зібрані публікації головно з теорії за 25 років Незалежності України. У першій книзі особливий акцент зроблено на теорію і методологію суспільної географії. Зокрема, на об’єкт її дослідження (реальний, концептуальний і віртуальний). Звернено увагу на нові галузі суспільної географії, особливо геософію та геопоетику. У другій книзі автор акцентував увагу на географії суспільних негараздів в Україні та їхнє зростання з Заходу на Схід.

У книзі “У пошуках краси: тривоги і розради” відзначені головні жанрові теми художньої образотворчості автора: сюжетні картини, кольорові і графічні портрети, плакати, обкладинки книг, проекти гербів та емблем та інше.

Декан факультету іноземних мов професор Володимир Сулим дав питання, чи має професор Олег Шаблій книги, перекладені за кордоном.

Із заключним словом виступив професор Олег Шаблій.