Престижні нагороди для польсько-українського картографічного туристичного видання «Розточчя»

18.04.2017 | 14:26

У лютому-березні 2017 року від адміністрації Розточанського національного парку (Польща) надійшла інформація про відзначення комплекту карт «Розточчя – природнича різноманітність і культурна спадщина» на престижних національних і міжнародних туристичних і картографічних форумах у Польщі. Карта масштабу 1:75000 видана у 3-х листах українською і польською мовами у видавництві Розточанського національного парку.

Це спільне туристично-картографічне видання – результат співпраці працівників Розточанського національного парку і Факультету наук про Землю і Просторового Планування Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні з польської сторони та Географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка і Яворівського національного парку з української сторони. З боку Географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка у проекті брали участь старший викладач кафедри туризму Юрій Зінько та інженер кафедри геоморфології і палеогеографії Оксана Шевчук.

Зазначений комплект карт «Розточчя – природнича різноманітність і культурна спадщина» відзначили Першою премією у категорії «Карти і атласи» на ювілейному  XXV Всепольському Форумі туристичних і краєзнавчих видань (лютий 2017 р., Познань), а також Першою нагородою у категорії «Туристична карта» і Призом глядацьких симпатій на конкурсі Товариства Польських Картографів (березень 2017 р., Познань). Ці престижні нагороди свідчать про високий професійний рівень колективу розробників та видавців комплекту карт і практичну значимість видання.

Картографічні науково-практичні розробки є черговим успішним кроком співпраці наукових і природоохоронних інституцій на транскордонній височині Розточчя. У 2016 році було видано польсько-українську монографію «Розточчя: природа і людина», яку також високо оцінили у науково-освітніх і видавничих колах.

 

 

Детальніша інформація на сайті Розточанського національного парку:

 

http://roztoczanskipn.pl/pl/?option=com_content&view=article&id=372:wydawnictwo-roztoczanskiego-parku-narodowego-z-kolejnym-wyroznieniem&catid=45:aktualnosci&Itemid=101

Wydawnictwo Roztoczańskiego Parku Narodowego z kolejnym wyróżnieniem

http://roztoczanskipn.pl/pl/?option=com_content&view=article&id=375:kolejne-dwie-prestizowe-nagrody-dla-parku&catid=45:aktualnosci&Itemid=101

Kolejne dwie prestiżowe nagrody dla Parku