Представники географічного факультету поспілкувалися з абітурієнтами

21.05.2020 | 19:01

21 травня 2020 року у межах вже традиційних онлайн-зустрічей зі вступниками у форматі «Questions&Answers» керівництво географічного факультету мало нагоду розповісти усім зацікавленим про умови вступу на бакалаврат та магістратуру, особливості навчання на факультеті та перспективи працевлаштування фахових географів.

У зустрічі взяли участь декан географічного факультету Володимир Біланюк, заступник декана з навчально-виховної і наукової роботи Євген Тиханович, заступник декана з навчально-методичної роботи Любомир Безручко та представники окремих кафедр. Уже звично пряма трансляція заходу проходила у мережі «Facebook».

Декан факультету Володимир Біланюк перш за все привітав усіх глядачів із Всесвітнім днем вишиванки, а знайомство з географічним факультетом розпочав із короткої екскурсії корпусом, у якому навчаються студенти-географи. Учасники зустрічі мали можливість разом з деканом віртуально прогулятися зараз пустими коридорами корпусу географічного факультету, зайти в аудиторію Корифеїв географії, відвідати студентський простір – місце, де молодь проводить своє дозвілля, побувати у знаменитому внутрішньому дворику, побачити пам’ятник студентові факультету, Герою Небесної Сотні Ігореві Костенку, пам’ятник наплічнику та меморіальні таблиці на фасаді.

Показуючи учасникам заходу меморіальні таблиці, встановлені у внутрішньому дворику географічного факультету, Володимир Іванович зазначив, що ці таблиці «засвідчують глибоку пошану географічного факультету до відомих постатей українського землезнання й увіковічують їхню пам’ять». Зокрема, на фасаді будівлі встановлено меморіальну таблицю на честь Олени Степанів – колишньої студентки Львівського університету, героїні визвольних змагань, видатної вченої у сфері географії; Юрія Полянського – українського та аргентинського географа, геолога та археолога, викладача Богословської греко-католицької семінарії, який був завідувачем кафедри географії Львівського університету; Григорія Величка – першого українського доктора географії, визначного українського вченого-географа, який навчався у Львівському університеті; Степана Рудницького, який також навчався і працював у Львівському університеті та вважається фундатором новітньої української географії, картографії й землезнавчої освіти.

Під час екскурсії вступники мали нагоду побачити інформаційні стенди про географічну науку та факультет у коридорах та аудиторіях корпусу, а також ознайомились із розташуванням усіх кафедр факультету. Особливо цікавим був візит до студентського простору, аудиторії, у якій студенти збираються для проведення дозвілля та навчання, а члени студентського самоврядування займаються організацією цікавих заходів для молоді та обговорюють нагальні проблеми. Демонструючи учасникам заходу це місце, Володимир Біланюк підкреслив, що студентство – це авангард державотворення, тому на факультеті не лише приділяють значну увагу фаховій підготовці студентів-географів, а й заохочують їхній розвиток у всіх сферах.

Принагідно під час екскурсії декан представив вступникам завідувача кафедри економічної та соціальної географії, професора Олега Шаблія – видатного українського географа, Заслуженого діяча науки і техніки України, доктора географічних наук. Звертаючись до абітурієнтів, Олег Іванович закликав усіх вступати до Львівського університету – «одного з найкращих закладів вищої освіти України, з надзвичайно багатою історією, адже саме тут починалася національна географія».

Після завершення екскурсії Володимир Іванович перейшов до другої частини зустрічі та відповів на питання, які найбільше цікавили абітурієнтів. Зокрема, він детально окреслив найважливішу інформацію про представлені на факультеті спеціальності та умови вступу на факультет, розповів про необхідні для вступу сертифікати ЗНО та очікувані обсяги набору на різні спеціальності. Нагадаємо, що для абітурієнтів, які мають намір вступати на освітній рівень «Бакалавр», на географічному факультеті представлено такі спеціальності, як «Географія», «Середня освіта (Географія)», «Екологія (Прикладна екологія)», «Науки про Землю (Ґрунтознавство та експертна оцінка земель)», «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм». Про особливості вступу до магістратури детальніше розповів заступник декана Євген Тиханович.

Окрім того, представники адміністрації факультету окреслили особливості безпосереднього навчання студентів-географів і розповіли про науково-дослідну роботу факультетської молоді, проходження практик на стаціонарах, у лабораторіях та інших спеціалізованих закладах та установах, участь у програмах академічної мобільності та проходження практик за кордоном, діяльність студентського самоврядування та реалізацію студентів-географів поза навчальним процесом.

Запис зустрічі кожен охочий може переглянути за посиланням.