Завершився регіональний природоохоронний розділ навчальної ландшафтно-екологічної практики студентів-екологів

23.07.2021 | 11:12

19 липня 2021 року завершили регіональний природоохоронний розділ навчальної ландшафтно-екологічної практики студентів ІІ курсу спеціальності “Екологія” групи ГРЕ-21, під час якого здійснили онлайн-мандрівку будівлею адміністрації Яворівського НПП, музеєм історії і музеєм старожитностей, зустрілися з директором парку, заслуженим природоохоронцем України М. В. Біляком. Відвідали Заповідник Розточчя, музей художньої обробки деревини ПТУ ім. Станька, печерний монастир у Страдчі, пройшлися туристичними стежками Розточчя, Ведмежий Притулок Домажир, центральною (старою) частиною Львова, екостежкою на Сихові. Завдяки презентаціям і цікавим розповідям провідного фахівця з екологічної освіти Яворівського НПП Марії Глови, ми ніби перенеслися на досліджувані території, за що їй безмежно вдячні і радіємо з того, що вона є випускницею кафедри конструктивної географії і картографії та готова завжди допомогти.

Висловлюємо щирі слова подяки адміністрації та працівникам Яворівського національного природного парк за щорічне сприяння у проведенні навчальної практики для студентів географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка.
Своїми враженнями від практики діляться студенти:

«Найбільше до душі мені припала історія Страдецької гори. Мандрувати цією святинею було надзвичайно цікаво та захоплююче. В майбутньому я обов’язково її відвідаю» (Петрайко Д.);

«Дякуємо Марії, яка хоч і онлайн, проте провела нам надзвичайно цікаву екскурсію Яворівським НПП, що сприяло ще більше закохатися в неймовірні краєвиди Львівщини» (Гриценко Д.);

«Стежка Івана Франка» для мене цінна знахідка, і я її обов’язково відвідаю» (Кірейчук М.);

«Дуже цікавий і пізнавальний розділ, під час якого, побачивши світлини та почувши захоплюючі факти, йду збиратися в мандрівку наживо» (Штай С.).