Підсумки роботи кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій за квітень-червень 2021 р.

23.07.2021 | 09:24

Підсумовуючи навчальний рік, подаємо коротку хроніку досягнень та подій кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій за квітень-червень 2021 року:

  • 8 квітня 2021 р. – перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Туризм»

На базі Київського національного торговельно-економічного університету відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Туризм». Під час конкурсу студенти 59-ти закладів вищої освіти України представили 100 наукових робіт. Участь в інтелектуальному змаганні взяли представники 21 регіону України.

Організатори конкурсу зазначають, що під час презентації та захисту наукових робіт студенти виявили високий рівень теоретичної та практичної підготовки, здатність до критичного та креативного мислення, вміння аргументовано захищати результати своїх досліджень.

У напруженій боротьбі диплом І ступеня здобула студентка ІІІ курсу географічного факультету Львівського національного університету імен Івана Франка Влада Корнєва. Під керівництвом доцентки Галини Кушнірук студентка Університету підготувала наукову роботу на тему «Туристична дестинація «темного» туризму: нове життя Чорнобиля».

Щиро вітаємо Владу Корнєву та Галину Кушнірук із перемогою і бажаємо нових інтелектуальних та професійних досягнень!

  • 9 квітня 2021р. – відкрита онлайн-лекція на тему «Мотивація та організація оплати праці в туризмі» доцентки Галини Кушнірук

9 квітня 2021 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи та харчових технологій к.е.н., доценткою Галиною Кушнірук проведено відкриту лекцію на тему «Мотивація та організація оплати праці в туризмі» з дисципліни «Економіка туризму» для студентів 4 курсу, групи ЕКМ-43с.

Мета заняття: сформувати у студентів теоретичні знання про сутність, особливості, принципи, види мотивації праці; окреслити основні відмінності між формами і системами оплати праці в туризмі; обґрунтувати державне і договірне регулювання оплати праці; а також розкрити особливості формування зарубіжних моделей мотивації праці з метою використання позитивного досвіду на туристичних підприємствах.

На занятті були присутні: завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій – к.г.н., доц. Пандяк І.Г. та науково-педагогічні працівники кафедри.

Відкрита лекція проводилась на належному науковому рівні, з використанням  мультимедійної презентації матеріалу й обговоренням наступних питань:

  1. Суть та характеристика мотивації та організації заробітної плати.
  2. Форми і системи оплати праці в туризмі.
  3. Державне і договірне регулювання оплати праці.
  4. Зарубіжний досвід мотивації праці.

Результатом проведення відкритого заняття є формування професійних фахових компетенцій з питань мотивації та організації заробітної праці на туристичному підприємстві.

  • 12 квітня 2021 р. – членство викладачів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у Громадській спілці «Асоціація Індустрії Гостинності України»

 Доценти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Кушнірук Г. В. та Рутинський М. Й. стали членами Громадської спілки «Асоціація Індустрії Гостинності України» і отримали відповідні Сертифікати.
Вітаємо і бажаємо подальшого професійного розвитку!

  • 28 квітня 2021 р. – онлайн-інтенсив для підприємців сфери гостинності HoReCa «Операційний маркетинг в готелях і ресторанах»

 27-28 квітня 2021р. доцент кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій  Галина Кушнірук взяла участь в онлайн-інтенсиві для підприємців сфери гостинності HoReCa «Операційний маркетинг в готелях і ресторанах», організований Дніпропетровською торгово-промисловою палатою в рамках ініціативи COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини, і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Захід зібрав майже півсотні представників готельного, ресторанного і туристичного бізнесу зі всієї України і охопив маркетингові теми і аспекти, найбільш болючі і ціннісні в даний кризовий період. Обговорювались зміни на готельному, ресторанному і туристичному ринках, їх трансформації і нові виклики, бар’єри і перешкоди, які з’явилися внаслідок пандемії, а також ринкові тренди і тенденції. Робота була побудована на розгляді конкретних кейсів і запитів учасників заходу.

Радіємо, що Кушнірук Галина взяла участь у вебінарі для готельно-ресторанного бізнесу, який організований Дніпропетровською торгово-промисловою палатою, що допомагає малому та середньому бізнесу вийти з кризи, а закладам освіти – підвищувати якість професійної підготовки. 

  • 20 травня 2021р. – ХХІІ Всеукраїнська студентська наукова конференція «Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії, туризму та сфери гостинності в Україні»

20 травня 2021р. студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій взяли активну участь у ХХІІ Всеукраїнській студентській науковій конференції «Реалії, проблеми та перспективи розвитку географії, туризму та сфери гостинності в Україні». У своїх доповідях молоді дослідники окреслили та проаналізували актуальні питання щодо сучасного стану та перспектив розвитку індустрії гостинності, зокрема:

  1. Ситник Анастасія, тема доповіді «Сучасні тенденції розвитку глемпінгу в Україні» – науковий керівник доц. Пандяк І. Г.;
  2. Петришин Діана, тема доповіді «Світові та вітчизняні винні бренди як маркетингові інструменти закладів ресторанного господарства» – науковий керівник доц. Кушнірук Г.В.;
  3. Цимбала Марія, тема доповіді «Екологічні готелі – інноваційні введення в туризмі» – науковий керівник ст. викл. Максимець В. Л.;
  4. Біляк Юліанна, тема доповіді «Деякі аспекти щодо використання природних матеріалів при будівництві готелів» – науковий керівник ст. викл. Максимець О. Б.;
  5. Жолондієвська Наталія, тема доповіді «Використання інноваційного технологічного обладнання у закладах ресторанного господарства» – науковий керівник доц. Шах А. Є.;
  6. Кісіль Цвітана, тема доповіді «Сучасні тенденції у технології напівфабрикатів борошняних кондитерських виробів з використанням рослинної сировини» – науковий керівник ст. викл. Максимець О. Б.;
  7. Красько Дарина, тема доповіді «Оптимізація системи постачання сировини та продукції у бари» – науковий керівник доц. Майкова С. В.

Доповідь студентки Ситник Анастасії на тему «Сучасні тенденції розвитку глемпінгу в Україні» (науковий керівник:  Пандяк І. Г., в. о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, к. г. н., доцент) була високо оцінена організаторами та здобула перше призове місце!

Колектив кафедри щиро вітає переможця і наукового керівника, а також всіх учасників з достойним представленням результатів наукової роботи! Бажаємо енергії і натхнення у професійному зростанні і в майбутніх наукових пошуках!