Студенти кафедри туризму прослухали онлайн лекцію Basics of Capital Structure and Corporate Governance на платформі Ukraine Global Faculty

30.11.2022 | 10:59

24 листопада 2022 року к.е.н., доц. Анна Грицишин та студенти груп ГРТМ-11с і ГРТМ-12с другого (магістерського) рівня вищої освіти у межах вивчення дисципліни “Корпоративне управління в туризмі”, що викладається англійською мовою, взяли участь в онлайн-лекції професора Корнелльського університету  Чарльза К. Вайтхеда (Charles K. Whitehead).

Онлайн-лекція проводилася англійською мовою та була присвячена темі «Основи структури капіталу та корпоративного управління» (Basics of Capital Structure and Corporate Governance). Під час онлайн-лекції студенти дізналися про те, що структура капіталу та корпоративне управління взаємопов’язані: те, як компанія залучає капітал, впливає на те, як нею керують, і навпаки. Лекція була зосереджена на розкритті суті американської моделі корпоративного управління, диверсифікації портфеля акцій та ризиках управління структурою капіталу корпорації.

Слід зазначити, що онлайн-лекція відбулася на платформі Ukraine Global Faculty. Проєкт є некомерційною ініціативою, що координується благодійною організацією K.FUND за підтримки Міністерства освіти і науки України. Його основною метою є підтримка освіти світового рівня, яка має вирішальне значення для відбудови України, розвитку людського капіталу та стимулювання економіки. Проєкт має на меті надати українським студентам, аспірантам та викладачам доступ до найкращих навчальних курсів і програм. Спікерами виступатимуть світові експерти, які підтримують Україну та українців.