Студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій освоюють та проводять перші практичні роботи на новому інноваційному обладнанні лабораторії Харчових технологій та ресторанного обслуговування

18.09.2023 | 12:18

11 вересня 2023 року відбулось перше заняття здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у лабораторії Харчових технологій та ресторанного обслуговування. Студенти були ознайомлені з технікою безпеки при виконанні лабораторних робіт, особливостями надання першої допомоги в результаті нещасного випадку та виконали лабораторну роботу на тему: «Основи проектування нової харчової продукції з використанням нової сировини».
В процесі заняття здобувачі навчились створювати рецептури страв з використанням нових видів сировини, складати апаратурно-технологічні схеми виготовлення страв функціонального призначення.
Доцент Майкова С.В. у практичній роботі застосувала інтегральний підхід для створення функціонального харчового продукту, зокрема надала можливі варіанти сировини для удосконалення страв, розподілила групи страв для розроблення удосконаленої продукції харчування. В ході лабораторної роботи студенти освоїли та використали придбане новітнє обладнання вакуматор, су-вид, пароконвектомат, що застосовується у сучасних високотехнологічних ресторанних закладах. Зразки харчової продукції досліджено та зроблено висновок про найоптимальнішу структуру функціональних страв.