Студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій освоюють та проводять перші практичні роботи на новому інноваційному обладнанні лабораторії Харчових технологій та ресторанного обслуговування
11 вересня 2023 року відбулось перше заняття здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у лабораторії Харчових технологій та ресторанного обслуговування. Студенти були ознайомлені з технікою безпеки при виконанні лабораторних робіт, особливостями надання першої допомоги в результаті нещасного випадку та виконали лабораторну роботу на тему: «Основи проектування нової харчової продукції з використанням нової сировини».
В процесі заняття здобувачі навчились створювати рецептури страв з використанням нових видів сировини, складати апаратурно-технологічні схеми виготовлення страв функціонального призначення.
Доцент Майкова С.В. у практичній роботі застосувала інтегральний підхід для створення функціонального харчового продукту, зокрема надала можливі варіанти сировини для удосконалення страв, розподілила групи страв для розроблення удосконаленої продукції харчування. В ході лабораторної роботи студенти освоїли та використали придбане новітнє обладнання вакуматор, су-вид, пароконвектомат, що застосовується у сучасних високотехнологічних ресторанних закладах. Зразки харчової продукції досліджено та зроблено висновок про найоптимальнішу структуру функціональних страв.