Обговорення питання дотримання засад академічної доброчесності на кафедрі географії України

08.12.2021 | 14:36

07.12.2021 р. на засіданні кафедри географії України (протокол № 5 від 07.12.2021 р.) обговорено питання дотримання засад академічної доброчесності працівниками кафедри та здобувачами вищої освіти. Завідувач кафедри, проф. Лозинський Р. М., зазначив про важливість виконання усіх пунктів “Декларації про дотримання академічної доброчесності”, підписаної працівниками університету і здобувачами вищої освіти, наголосив на необхідності забезпечення “нульової толерантності” до фактів порушення академічної доброчесності.

Раніше, готуючись до засідання, викладачі проаналізували документи, що регламентують засади дотримання академічної доброчесності, зокрема “Положення про забезпечення академічної доброчесності Львівського національного університету імені Івана Франка”, “Методичні рекомендації для закладів вищої освіти з підтримки принципів академічної доброчесності”, лист МОН № 1/9-263 від 20.05.2020 р. “До питання уникнення проблем і помилок у практиках забезпечення академічної доброчесності” й ін.
Відбулося конструктивне обговорення зазначених вище документів, з виділенням найактуальніших їхніх положень, а також дискусійних моментів.