Навчальна практика студентів напряму «Туризм» географічного факультету в Ойцовському національному парку (Республіка Польща)

08.08.2016 | 11:10

З 1 по 11 серпня 2016 року відбувається навчальна краєзнавчо-туристична практика студентів географічного факультету в Ойцовському національному парку, що поблизу Кракова. Ця практика відбувається щорічно і має давню традицію –цьогоріч це 18-ий візит студентів першого курсу напряму “Туризм”. В рамках практики студенти знайомляться з туристичними атракціями та інфраструктурою Ойцовського національного парку, Кракова – міста зі списку ЮНЕСКО,  гірського масиву Татр (Закопане, Татранський національний парк). Також вивчають особливості організації та беруть участь у заняттях з екотуризму, культурного туризму, активного туризму (пішохідний, велосипедний). Для потреб парку проводяться маркетингові дослідження туристичного руху. Результати досліджень презентують на науково-технічній раді Ойцовського НП.

Ойцовський національний парк створений 14 січня 1956 р. і є найменшим за площею національним парком Польщі – його площа становить лише 2145,62 га, а площа його охоронної зони – 6777 га. Парк розташований у мальовничій долині річки Пронднік і є справжньою перлиною поблизу відомого туристичного центру – міста Кракова. На його території гармонійно поєднуються природні та історико-культурні цінності – багатий спектр скельних і карстових утворень, видове багатство флори і фауни, історико-культурні пам’ятки і традиційна сільська забудова. Усе це створює фантастично привабливу місцевість з сучасною туристично-освітньою інфраструктурою, доступну для відвідування цілорічно.