Навчальна поїздка студентів географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка за програмою Німецької служби академічних обмінів (DAAD) “Studienreise” з 14 по 26 листопада 2018 року до Німеччини

31.10.2018 | 12:51

На протязі дванадцяти  днів студенти географічного факультету очолювані  доцентом Василем Стецьким перебували на запрошення уряду Німецької Федеративної Республіки в університетах міст Єна, Хальдерберг, Тюбінген, Ерлянген і Байройт, де знайомилися із провідними професорами – географами, слухали їхні доповіді про сучасний стан та перспективи розвитку німецької географічної науки і освіти. Цікавими і корисними були спілкування учасників поїздки із студентською аудиторією, яку представляла молодь Німеччини, більшості країн Європи, а також Америки, Азії і Африки.

Програма навчальної поїздки включала вивчення досвіду раціонального використання та збереження  природно-охоронних територій “Тюрінгський ліс” і судноплавного каналу “Майнц – Дунай”, знайомство з організацією та логістикою річкових перевезень порту міста Регенсбург.

Найбільш захоплюючою для учасників навчальної поїдки стала екскурсія на  автомобілебудівний завод всесвітньовідомої фірми “Мерседес” у передмісті Штутгарта. На цьому підприємстві вони дізнались про історією заводу, ознайомились  з основною сучасною продукцією, а також організацією і практичним впровадженням основних технологічно-виробничих процесів із виробництва автомобілів.

Також учасники навчальної поїздки відвідали місто Шпаєр, познайомились із його історично-культуною спадщиною та побували на місці поховання найбільш відомого німецького політика кінця ХХ ст.  і колишнього канцлера країни Гельмута Коля.