Наукове стажування доцентки кафедри економічної і соціальної географії імені проф. Олега Шаблія Ольги Мамчур у Вроцлавському університеті

18.04.2024 | 12:05

8-12 квітня 2024 р. доц. Ольга Мамчур мала наукове стажування в Інституті географії і регіонального розвитку Вроцлавського університету (Польща), керівник – професор, доктор габ. Роберт Шмитке.
Тема стажування : «Розвиток економіко-географічної науки та освіти в університетах Польщі».

Результати стажування є важливими для майбутніх досліджень кафедри у сфері суспільної географії, зокрема, економічної географії, та особливостей формування й удосконалення освітніх програм 106 «Географія» (особливо спеціалізації «Економічна і соціальна географія») та 014.07 «Середня освіта (географія)».

Корисний досвід доц. О. Мамчур здобула, аналізуючи наукові праці й картографічні, навчальні видання бібліотеки географічного факультету, освітні програми, та особливо програми практик спеціальності «Просторове господарство», також відвідуючи заняття (лекції та практичні роботи студентів – бакалаврів і магістрів) із суспільно-географічних навчальних дисциплін.

Науковець провела ознайомчу презентацію для студентів магістрів з історією географічного факультету Львівського університету та наголосила на особливих звʼязках поміж львівською і вроцлавською школою географії, їхніх видатних постатей. Надзвичайно цікаво було взяти участь у заходах до Дня відкритих дверей Інституті географії і регіонального розвитку Вроцлавського університету.