Наукова екскурсія З’їзду Польського геологічного товариства на Щирецький гіпсовий кар’єр

02.07.2019 | 11:43

26–29 червня 2019 р. відбувся LXXXVII З’їзд Польського геологічного товариства “Досягнення сучасної геології в колисці нафтовидобутку в Карпатах”. Головним організатором наукового форуму виступив Польський геологічний інститут – Державний дослідницький інститут. Оргкомітет очолив відомий польський геолог – проф. Тадеуш Перит.

Під час з’їзду розглянуто актуальні питання, пов’язані з геологією Карпат, особливо з деталями пошуків, розвідки і видобутку вуглеводнів. Водночас висвітлено аспекти розвитку рельєфу Карпат і Передкарпаття, розповсюдження родовищ корисних копалин, а також геозагроз та гідрогеології.

Традиційно, окрім пленарного і секційних засідань, проведено декілька тематичних наукових екскурсій, одна з яких відбулася на території України, а саме на розрізи Передкарпаття у районі Самбора та на Щирецький гіпсовий кар’єр. Цю екскурсію проводили науковці Інституту геології і геохімії горючих корисних копалин НАН України (в.о. директора інституту, с.н.с. А. Побережський, с.н.с. О. Ступка, с.н.с. О. Гнилко, м.н.с. С. Гнилко), а також географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка (проф. А. Богуцький, с.н.с. О. Томенюк).