Набуття фахових практичних компетентностей студентами 1 курсу спеціальності 181 Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти під час навчальної екскурсії у концептуальну кав’ярню-книгарню «Львівська копальня кави» мережі концептуальних ресторанів «!Фест»

24.09.2023 | 21:33

15 вересня 2023 року відбулось практичне заняття-екскурсія студентів 1 курсу спеціальності 181 Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у концептуальну кав’ярню-книгарню «Львівська копальня кави» мережі концептуальних ресторанів «!Фест» з дисципліни «Вступ до спеціальності» (викладачі: професор Бомба М.Я., старша викладачка Максимець О.Б.). Екскурсію провів бар-менеджер Максим Сопівник, випускник кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій.
Під час екскурсії студенти ознайомились зі структурою та особливостями діяльності підприємства, його концепцією, організацією роботи підрозділів, з переліком посад, обов’язками працівників, із асортиментом продукції, яка реалізується в кав’ярні, зокрема, із асортиментом кавових напоїв. Наочно студенти побачили технологічний процес обсмажування кави і приготування кавових напоїв. Основний акцент зроблено на важливості роботи з технологічними картами при створенні нових напоїв, на правильність поєднання різних складників, про обов’язковість сертифікатів якості сировини, що важливо знати майбутнім технологам. Студенти познайомились з особливостями діяльності підприємства в час війни. Також Максим поділився своїм власним досвідом кар’єрного зростання у цьому підприємстві.
Важливо, що в процесі заняття здобувачі освіти набули компетентностей, необхідних для професійної діяльності – розуміння та вирішення проблем організаційного та технічного характеру, розуміння основ концепції в організації ресторанного бізнесу, прояву творчої ініціативи у харчових технологіях, підвищення свого професійного рівня освітою та самоосвітою, управління технологічними процесами переробки продовольчої сировини та ін.
Колектив кафедри дякує адміністрації мережі концептуальних ресторанів «!Фест» та бар-менеджеру кав’ярні «Львівська копальня кави» Максиму Сопівнику за організацію цікавої та змістовної екскурсії для формування початкового професійного досвіду здобувачів освіти!