На географічному факультеті вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

23.02.2017 | 11:28

20 лютого 2017 року на географічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка в третю річницю розстрілів на Майдані Незалежності у Києві вшановували пам’ять Героїв Небесної Сотні, зокрема студента географічного факультету Героя України Ігоря Костенка.

Завдяки зусиллям керівництва факультету та учасників Геополітичного клубу імені академіка Степана Рудницького в меморіальній аудиторії імені Героя України Ігоря Костенка відбувся вечір пам’яті. Модератори заходу Олег Веклин і Марія Мирош разом із викладачами, випускниками, студентами географічного факультету – безпосередніми учасниками Євромайдану та гостями відтворили історію Революції Гідності.

Під час заходу учасники ділились спогадами про події зими 2013-2014 років, які закарбувались у їхній пам’яті. Розповіли також про веселого, життєрадісного юнака, з яким пліч-о-пліч стояли на Майдані у Києві – Ігоря Костенка, який вражав усіх своєю безкомпромісністю та любов’ю до України.

Наприкінці заходу аматор-художник Микола Костів презентував створений ним портрет Ігоря Костенка. Декан географічного факультету Володимир Біланюк звернувся до присутніх, розповівши про участь рідного факультету в Революції Гідності. Він зазначив, що один із перших пунктів обігріву Львівського Євромайдану розміщувався в аудиторії факультету, подякував студентам, випускникам, викладачам та працівникам факультету за активну участь у Революції.

На завершення, Володимир Біланюк наголосив, що пам’ять про нашого студента, житиме вічно, а Його постать буде викарбувана у камені та представив проект погруддя Ігоря Костенка, яке планують встановити у подвір’ї рідного факультету.

Захід завершився духовним славнем України «Боже Великий Єдиний».

«Будьмо українцями у душі і з Богом у серці!» – говорив колись Ігор до нас.

«Пам’ятайте про нього, пам’ятайте, яким Він був. Не будьте байдужими! Любіть Україну так як любив її Він!» –говорять учасники Революції до нас.