Міжнародне стажування – важливий крок на шляху професійного становлення

30.09.2021 | 15:55

Міжнародне стажування – це важлива складова підготовки кваліфікованих спеціалістів у сучасному глобалізованому світі, що одночасно сприяє інтеграції національної освіти до світового освітнього простору, дає змогу студентам закріпити теоретичні знання та здобути практичні вміння і навички в обраній спеціальності.

У рамках співпраці Львівського національного університету ім. І. Франка з міжнародним туристичним оператором «Ideas&JourneyTravel» студенти другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» отримали можливість пройти міжнародне стажування на базі провідних готельного-ресторанних комплексів сонячної Болгарії впродовж літнього сезону 2021 р.

Так, студент групи ГРХЛ-21с Олександр Процовський проходив стажування в курортному містечку Сонячний берег на базі затишного готелю «Astoria» 4*, що знаходиться неподалік архітектурного та археологічного заповідника Несебр. Під час стажування Олександр обіймав посаду бармена-офіціанта, обслуговував гостей готелю на шведській лінії, готував приміщення ресторану до приходу гостей.

Стажування Світлани Ягельської (група ГРХЛ-21с) проходило в курортному містечку Золоті піски на базі готелю HVD «Viva Club» 4*, що знаходиться неподалік портового і курортного міста Варна. Впродовж стажування Світлана виконувала обов’язки помічника кухаря у гарячому цеху готельного ресторану, була відповідальна за підготовку продуктів, приготування закусок та других страв, підготовку і подачу готових страв на лінію роздачі, підтримання робочого місця у належному стані.

Впродовж літнього міжнародного стажування наші студенти отримали чудову можливість ознайомитись із організацією роботи готельно-ресторанних комплексів Болгарії, здобули професійний досвід у сфері обраної спеціальності, вдосконалили рівень володіння іноземними мовами, оскільки обслуговували туристів з різних країн світу. Своє професійне стажування студенти вдало поєднали із дозвіллям у вільний час, адже отримали чудову нагоду відпочити на чудових піщаних пляжах сонячної Болгарії та ознайомитись із визначними туристичними пам’ятками цієї країни.

Студенти та колектив кафедри висловлюють вдячність керівництву географічного факультету за надану студентам можливість здобути професійний досвід під час літнього міжнародного стажування!