Круглий стіл «Актуальні питання підготовки кадрів сфери туризму»

29.10.2018 | 10:05

25 жовтня 2018 року у Київському національному університеті культури і мистецтв відбувся круглий стіл з актуальних питань підготовки кадрів сфери туризму. Цей захід був ініційований Міністерством економічного розвитку і торгівлі України за участю членів наукової Ради з туризму і курортів при цьому Міністерстві, до складу якої входять проф. Марта Мальська і старший викладач Юрій Зінько з географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка.

У роботі круглого столу взяли участь керівний склад головного державного органу – Департаменту туризму та курортів. У рамках круглого столу відбулись панельні дискусії з питань: сучасних стандартів підготовки кадрів сфери туризму, програм підвищення кваліфікації та отримання фахової освіти з туризму і готельної справи та актуальних завдань підготовки кадрів сфери туризму.

Учасників було ознайомлено з державним стандартом підготовки бакалаврів за спеціальністю «Туризм» (доповідач – голова методичної Ради проф. Ольга Любіцева) та проектів стандартів підготовки магістрів і докторів філософії з туризму. Особлива увага була звернена на впровадження дуальної освіти при підготовці бакалаврів і магістрів з акцентом на довготривалі практики на туристично-готельних підприємствах. Було акцентовано на необхідності стандартизації у підготовці фахівців туристичного супроводу (екскурсоводів та гідів). Старший викладач кафедри туризму географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка Юрій Зінько  представив програму курсу «Сільський зелений туризм» для підготовки бакалаврів з туризму, яка була підготовлена спільно з представниками Національного університету біоресурсів і природокористування України. У підсумковій резолюції круглого столу наголошено на необхідності співпраці освітян і органів державної влади для забезпечення різнорівневої підготовки фахівців сфери туризму.