Участь представників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у 89-й Міжнародній науковій конференції «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті»

18.04.2023 | 09:50

3-7 квітня 2023 року студентки 3-го курсу спеціальності «Харчові технології» Львівського національного університету імені Івана Франка – Домарецька Оксана та Трофімук Анастасія, успішно прийняли участь у 89-й Міжнародній науковій конференції молодих вчених, аспірантів і студентів. Конференція на тему: «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» (секція «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів») проходила у Національному університеті харчових технологій (м. Київ).
Підготовлені матеріали конференції на тему: «Використання порошків лісових дикорослих ягід для збагачення печива із пісочного тіста» відображають результати наукової роботи студентів у «Лабораторії харчових технологій і ресторанного обслуговування» кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій під керівництвом старшої викладачки кафедри Максимець О.Б.
У публікації охарактеризовано розробку нових рецептур пісочного печива з використанням порошків лісових ягід, зокрема чорниці і журавлини. Використання таких порошків збагачує пісочне печиво такими важливими нутрієнтами, як вітаміни і мінерали, надає йому приємного смакового відчуття.
Студенти та колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій висловлюють щиру подяку організаторам конференції за можливість долучитися до її роботи та представити результати наукових досліджень.