Участь викладачів та студентів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у Міжнародній науково-практичній конференції “Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання”
- 23-24 березня 2023 року відбулась XIV Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання» на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету.
Учасників конференції привітали в.о. ректора Черкаського державного технологічного університету, д-р. політ. наук, професор Григор Олег Олександрович, проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків, д-р. техн. наук, професор Фауре Еміль Віталійович, проректор з гуманітарно-виховних питань, д-р. іст. наук, професор Лазуренко Валентин Миколайович.
На конференції було розглянуто широкий спектр проблем за такими напрямками: - Теорія та практика управління потенціалом підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Науковий базис інноваційного розвитку туризму.
- Сучасні тенденції та управління розвитком туристичним та готельно-ресторанним бізнесом.
- Державне регулювання туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Розробка нового покоління туристичних послуг,
- Організаційні та економічні аспекти ефективного управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом.
- Світові досягнення та інноваційні технології в сучасному туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
- Стратегія економічного розвитку підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізації.
- Регіональні проблеми розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Планування та прогнозування діяльності підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
- Маркетинг та менеджмент в галузі туризму.
- Історичне краєзнавство як ресурсний потенціал розвитку туристичного бізнесу в Україні.
- Харчові технології в галузі туризму та готельно-ресторанному бізнесі.
Викладачі та студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій взяли участь у роботі конференції, зокрема доц. Кушнірук Г.В., доц. Петлін І.В., магістрантки спеціальності «Готельно-рестранна справа» Пилипенко В.І., Копоть М.М. та студенти 4-го курсу спеціальності «Туризм» Ільїна О.Р. та Присташ О.А.
Результати досліджень науковців кафедри представлено наступними публікаціями:
- Петлін І. В., Ільїна О. Р. Роль музеїв у розвитку культурно-пізнавального туризму в Чернівецькій області
- Петлін І. В., Присташ О. А. Сутність та ознаки лікувально-оздоровчого туризму
- Кушнірук Г. В., Пилипенко В. І. Ергономічні рішення у капсульних готелях
- Кушнірук Г. В., Копоть М. М. Роль обслуговування у просуванні закладу ресторанного господарства
Студенти та колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій висловлюють щиру подяку організаторам конференції за можливість долучитися до її роботи та представити результати наукових досліджень.