Участь викладачів та студентів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у Міжнародній науково-практичній конференції “Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання”

28.03.2023 | 21:07
  • 23-24 березня 2023 року відбулась XIV Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання» на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету.
    Учасників конференції привітали в.о. ректора Черкаського державного технологічного університету, д-р. політ. наук, професор Григор Олег Олександрович, проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків, д-р. техн. наук, професор Фауре Еміль Віталійович, проректор з гуманітарно-виховних питань, д-р. іст. наук, професор Лазуренко Валентин Миколайович.
    На конференції було розглянуто широкий спектр проблем за такими напрямками:
  • Теорія та практика управління потенціалом підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
  • Науковий базис інноваційного розвитку туризму.
  • Сучасні тенденції та управління розвитком туристичним та готельно-ресторанним бізнесом.
  • Державне регулювання туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
  • Розробка нового покоління туристичних послуг,
  • Організаційні та економічні аспекти ефективного управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом.
  • Світові досягнення та інноваційні технології в сучасному туристичному та готельно-ресторанному бізнесі.
  • Стратегія економічного розвитку підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізації.
  • Регіональні проблеми розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
  • Планування та прогнозування діяльності підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.
  • Маркетинг та менеджмент в галузі туризму.
  • Історичне краєзнавство як ресурсний потенціал розвитку туристичного бізнесу в Україні.
  • Харчові технології в галузі туризму та готельно-ресторанному бізнесі.

Викладачі та студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій взяли участь у роботі конференції, зокрема доц. Кушнірук Г.В., доц. Петлін І.В., магістрантки спеціальності «Готельно-рестранна справа» Пилипенко В.І., Копоть М.М. та студенти 4-го курсу спеціальності «Туризм» Ільїна О.Р. та Присташ О.А.

Результати досліджень науковців кафедри представлено наступними публікаціями:

  • Петлін І. В., Ільїна О. Р. Роль музеїв у розвитку культурно-пізнавального туризму в Чернівецькій області
  • Петлін І. В., Присташ О. А. Сутність та ознаки лікувально-оздоровчого туризму
  • Кушнірук Г. В., Пилипенко В. І. Ергономічні рішення у капсульних готелях
  • Кушнірук Г. В., Копоть М. М. Роль обслуговування у просуванні закладу ресторанного господарства

Студенти та колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій висловлюють щиру подяку організаторам конференції за можливість долучитися до її роботи та представити результати наукових досліджень.