Гостьова онлайн-лекція «Основи пароконвектоматів: їх функції та роль на кухні закладів ресторанного господарства»

16.11.2022 | 18:04

14 листопада 2022 р. викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, зокрема, к.е.н., доц. Кушнірук Г.В., к.е.н., доц. Петлін І.В., к.е.н., доц. Удуд І.Р. долучилися до гостьової онлайн-лекції «Основи пароконвектоматів: їх функції та роль на кухні закладів ресторанного господарства» організованої кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Модератор заходу – завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу, професор Паска М.З., спікер лекції ‒ бренд-шеф компанії Маресто Сергій Пастух.

Основною тенденцією в сучасному проектуванні кухонного простору закладів ресторанного господарства на сьогоднішній день є прискорення та оптимізація процесу приготування страв, збільшення ефективності передачі тепла від обладнання до їжі, зниження розсіювання тепла та підвищення загальної ергономічності та економічності процесу приготування. Саме, тому використання пароконвектоматів відіграють важливу роль на кухнях закладів ресторанного господарства.

В рамках цього заходу було ознайомлено слухачів з механізмом роботи пароконвектоматів, їх видами. Окреслено сильні та слабкі сторони в їх роботі, обґрунтовано зниження відсотка втрат продукту при приготуванні в пароконвектоматі.  Окрім того, було зазначено, що перевагою такого устаткування є можливість приготування великої кількості різноманітних страв одночасно. Також використання устаткування дозволяє зекономити значні матеріальні ресурси, підвищити якість страв, а також має високі ергономічні показники у порівнянні з традиційним тепловим обладнанням.

Науково-педагогічний колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій висловлює щиру подяку організаторам онлайн-лекції проф. Пасці М.З. та спікеру – бренд-шефу компанії Маресто Сергію Пастуху за можливість бути учасниками креативного заходу та набуті знання!