Екологічна акція «Чисті узбережжя озера Пісочного – 2016».

19.10.2016 | 09:56

14-16 жовтня 2016 року з ініціативи активістів екологічного гуртка географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка та за підтримки громадської екологічної організації «Екопоступ» відбулась екологічна акція «Чисті узбережжя озера Пісочного – 2016».

Це вже дев’ята екоакція з прибирання узбережжя озера Пісочного в межах Шацького НПП, яка проводиться щорічно восени, після завершення рекреаційного сезону.

В акції взяли участь 52 особи. Це викладачі (заступник декана географічного факультету доц. Рожко І.М., доц. Сенчина Б.В., доц. Койнова І.Б.,  к.г.н. ас. Теліш П.С., доц. Стецюк О.В. ), аспірант Зюзін С.Ю., студенти різних груп від першого до п’ятого курсу, а також випускники географічного факультету різних років.  Не дивлячись на холодну погоду та сильний вітер, акція відбулась успішно. Було зібрано 56 столітрових мішків сміття  (близько  600 кг): пластикові та скляні пляшки чи банки, бляшанки, пакувальні матеріали, обгортки від цукерок тощо. Як завжди, акцію підтримала дирекція Шацького НПП.  Директор парку Захарко Володимир Володимирович та заступник по науковій роботі Матейчик Василь Іванович подякували організаторам та учасникам екоакції за завзяття та бажання долучитись до природоохоронної діяльності на волонтерських засадах. За сприяння дирекції Шацького НПП зібране сміття було вивезене на полігон твердих побутових відходів поблизу м. Шацьк.

Після прибирання відбулась традиційна посвята студентів 3 курсу в природоохоронці. Старшокурсники провели веселі конкурси, а випускники потішили театралізованими спогадами про студентське життя. Після урочистої присяги на вірність справі охорони природи і раціонального використання природних ресурсів третьокурсникам були вручені посвідчення. Закінчився вечір вже традиційним гастрономічним задоволенням – усіх учасників пригостили «бограчем» звареним на вогні у великому казані.

Більше того, учасники акції відвідали Дубненський історико-культурний заповідник, Луцький замок та найглибше в Україні озеро Світязь.

Організатори вдячні усім небайдужим і мають надію, що подібні активні дії, щодо очищення довкілля сприятимуть підвищенню екологічної культури серед учасників прибирання та будуть привертати увагу місцевої влади до необхідності вирішення питань поводження з побутовими відходами.