Екоялинка 2019

19.12.2019 | 10:52

В рамках екоосвітнього місяця на географічному напередодні Миколая встановлена екоялинка. Чергова новорічна екологічна акція “Збережи ялинку – 2019” пройшла з ініціативи екогуртка географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка – студентів старшокурсників кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи.

Мета акції – привернути увагу до проблеми браконьєрського вирубування хвойних дерев перед новорічними святами. Студенти пропонують цікаву альтернативу – виготовлення  креативного новорічного дерева з побутових відходів.

У цьому році історія екоялики незвичайна. Матеріали для її виготовлення (картонні рулони, на які намотують паперові рушнички та туалетний папір) зібрала і передала на факультет активна випускниця кафедри РВПР і ОП Марійка Олійник-Герман.

Компанію екоялинці складає екосніговик. Він виготовлений зі старих студентських рефератів викладачами, співробітниками та аспірантами кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи ще у 2012 році. Екосніговик щорічно з’являється на коридорі географічного факультету, створюючи новорічно-різдвяний настрій.

Історія екоялинки на географічному факультеті розпочалась у 2007 р., коли студенти встановили ялинку, виготовлену із пластикових пляшок. З кожним роком  матеріали, з яких виготовлялась ялинка,  урізноманітнювались: до пластику додавались порожні пакети з-під соку, використані компакт- диски, одноразовий посуд, обгортки з цукерок, використані лампочки тощо.

Екологічні акція привертає увагу до проблеми браконьєрського вирубування ялинок перед новорічно-різдвяними святами. Створення цікавої альтернативи живим новорічним деревцям екологізує свідомість молоді і змінює споживацький підхід до використання ресурсів. Спробуйте зробити свій варіант новорічного дерева та долучіться до збереження лісів України.

Текст – Ірина Койнова