Еко-освітній тренінг в рамках проєкту “Підтримка впровадження Стратегіі охорони довкілля в Тростянецькій громаді Львівської області” від доц. кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Блажко Н.Б.

20.07.2022 | 16:04
16 липня 2022 р. доцентка кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Блажко Н.Б. провела інтерактивний еко-освітній тренінг в рамках проєкту «Підтримка впровадження Стратегіі охорони довкілля в Тростянецькій громаді Львівської області», що реалізується за підтримки Європейського союзу /European Union in Ukraine та Міжнародний фонд “Відродження” в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.
Захід пройшов у селі Заклад Тростянецької сільської ради Стрийського району Львівської області, на території Парку – пам’ятки садово-паркового мистецтва XVIII ст., що має вагоме природно-охоронне, туристично-рекреаційне, реабілітаційне значення.
Участь у тренінгу взяли місцева молодь, депутати, староста, керівники громади та місцевої лікарні, активні мешканці.
Наталія Блажко ознайомила присутніх з особливостями функціонування об’єктів природно-заповідного фонду та запросила учасників до вивчення місцевої флори парку.
За допомогою сучасних засобів команди визначили зростаючі в парку рослини, обговорили необхідність знакування найбільш поширених, або ж рідкісних видів, активно дискутували щодо історичних подій минулого, сьогодення та обговорювали майбутні заходи розвитку парку.
Подібні заходи сприяють підвищенню екологічної свідомості та екологічної культури мешканців громад та збільшують ефективність місцевого управління у співпраці з науковцями.