Відбулася ХІІІ польова школа-семінар «Дослідження літніх станів гірських ландшафтів»

31.07.2019 | 12:49

З 22 по 27 липня 2019 р. на базі Чорногірського географічного стаціонару відбулася ХІІІ-та польова школа-семінар гірського ландшафтознавства «Дослідження літніх станів гірських ландшафтів» організована кафедрою фізичної географії. Співорганізаторами школи-семінару були кафедра географії та природокористування Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника і Карпатський національний природний парк. У роботі школи семінару взяли участь студенти, аспіранти, наукові працівники і доценти Львівського, Прикарпатського і Мелітопольського університетів, Карпатського національного природного парку, НПП «Гуцульщина», Верховинського регіонального історико-краєзнавчого музею «Гуцульщина».

Під час наукових засідань було обговорено проблеми фізико-географічного районування Українських Карпат, змін клімату, поширення негативних фізико-географічних процесів, рекреаційно-туристичного навантаження на гірські ландшафтні комплекси (програма школи-семінару додається).
Учасники школи-семінару провели польові ландшафтні дослідження у басейні річки Шибени з притокою Погорілець в районі озера Шибени, полонини Веснарка, озера Марічейка і г. Чорна гора (Піп Іван) та басейні р. Дземброня (хребет Косарище). Було здійснено також наукові екскурсії на г. Говерла, озеро Несамовите, хребет Кукуль. Учасники школи–семінару ознайомилися зі стаціонарними дослідженнями на Чорногірському географічному стаціонарі та сніголавинній станції «Пожижевська».

Програма ХІІІ-тої польової школи-семінару гірського ландшафтознавства «Дослідження літніх станів гірських ландшафтів»

Інформація