День Гідності та Свободи на географічному факультеті

22.11.2021 | 12:07

21 листопада 2021 року, в День Гідності та Свободи, академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка вшанувала пам’ять Героїв Майдану та захисників України. Представники ЛНУ ім. Івана Франка на чолі з Ректором поклали квіти до пам’ятників борців за волю, які були студентами та випускниками Університету.

За наше право бути повноцінною частиною демократичного світу, самим визначати власну долю і творити гідне майбутнє віддали життя члени університетської родини, Герої Небесної Сотні – Ігор Костенко, Богдан Сольчаник, Сергій Кемський, Дмитро Чернявський, Володимир Жеребний,  Сергій Дідич та інші. Сьогодні пам’ять про них вшанували словами вдячності і молитви. Так, спершу академічна спільнота вирушила на географічний факультет, аби покласти квіти до пам’ятника студенту-географу Ігорю Костенку.

Декан географічного факультету Львівського університету Володимир Біланюк пригадав основні моменти життєпису Героя Небесної Сотні та зазначив, що він, як і кожен з нас, мав свободу вибору – бути байдужим чи наполегливим. «Ігор Костенко обрав наполегливість, яка супроводжувала його в успішному навчанні, активній роботі та громадській позиції. Тож, коли він відчув загрозу свободи для України, разом із своїми побратимами – Героями Небесної Сотні – виступив проти влади, яка втратила гідність. Виступив для боротьби за європейські цінності. Тепер перед нами стоїть завдання – пам’ятати тих, хто віддав життя за нашу свободу, та виховати нове покоління українців на засадах патріотизму», – наголосив Володимир Біланюк.

За матеріалами Пресцентру ЛНУ імені Івана Франка