Асистент кафедри туризму Тарас Завадовський – учасник панельної дискусії на тему «Історико-культурна спадщина прикордоння як туристичний магніт»

26.10.2022 | 13:50

Асистент кафедри туризму Тарас Завадовський взяв участь панельній дискусії на тему «Історико-культурна спадщина прикордоння як туристичний магніт», що відбулася 25 жовтня 2022 року у смт. Підкамінь, у рамках підсумкової конференції проекту «Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні».

Метою дискусії було обговорення підходів до промоції об’єктів історико-культурної спадщини прикордоння як туристичних магнітів, ролі співпраці публічного приватного та неурядового секторів і науки задля пошуку нових рішень у сфері популяризації пам’яток прикордоння та їх інтеграції в існуючі туристичні маршрути і пропозиції.

Модераторами дискусії виступила  Марта Барна – перший проректор Львівського торговельно-економічного університету,професор кафедри туризму та торговельно-ресторанної справи.

Спікерами дискусії були: Тарас Лозинський заступник начальника управління туризму та курортів Львівської ОДА; Андрій Мацелюх, виконавчий директор Львівської асоціації розвитку туризму; Тарас Завадовський, завідувач туристичної лабораторії у ЛНУ ім. І. Франка.

Важливу роль у промоціях транскордонних маршрутів відіграв доцент кафедри туризму ЛНУ ім. І. Франка Михайло Зенонович Гамкало, що віддав життя у бою з ворог за Свободу України. Виступ Тараса Завадовського є гідним продовженням справи його колеги по роботі, а також подякую польському народу за тепло прийняття українців на теренах їхньої держави.

Маємо надію, що з часом кількість неординарних туристичних транскордонних маршрутів тільки зростатиме і наповнюватиметься новими цінностями.