20 травня 2021 року відбулося обговорення ОПП “Ґрунтознавство та експертна оцінка земель” із роботодавцем

25.05.2021 | 12:34

20 травня на кафедрі ґрунтознавства і географії ґрунтів відбулося обговорення ОПП “Ґрунтознавство та експертна оцінка земель” із роботодавцем, провідним спеціалістом ТзОВ “Галгеокадастр” кандидатом економічних наук Світланою Малаховою.
Роботодавець відзначив унікальність ОПП, оскільки вона створює всі необхідні передумови для підготування професіоналів з генетичного ґрунтознавства та оцінки земель, зокрема сільськогосподарського призначення.
Світлана Малахова передусім акцентувала увагу на тому, що майбутні професіонали будуть затребувані для проведення великомасштабних ґрунтових обстежень, ґрунтово-агрохімічних та ґрунтово-екологічних досліджень, бонітетної, нормативної грошової і експертної оцінки земель, а також оцінки функціонування ринку землі. Підґрунтям для цього є те, що основою бонітування, економічної оцінки земель та нормативної грошової оцінки земельних ділянок завжди були властивості агровиробничих груп ґрунтів, які достовірно може визначити тільки кваліфікований ґрунтознавець.