16-18 вересня 2022 року викладачі та студенти кафедри туризму взяли активну участь у промотурі”Єднає нас Буг”

19.09.2022 | 15:49

16-18 вересня 2022 року викладачі та студенти кафедри туризму взяли активну участь у промотурі «Єднає нас Буг». Кафедра туризму Львівського національного університету імені Івана Франка є партнером проєкту «Єднає нас Буг – утворення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів», котрий реалізує Червоноградська районна рада за фінансової підтримки Європейського союзу. У складі делегації промотуру були: доц. Романів П. В., доц. Бордун О. Ю, доц. Манько А. М. ст. в. Зінько Ю. В., доц. Байрак Г. Р., а також студентки-магістрантки Гармата М. Волошенюк Ю., Бордун Л.
Цьогоріч проєкт має особливе значення для працівників та студентів кафедри, оскільки дана співпраця зі сторонами проєкту була започаткована з ініціативи доц. М. З. Гамкала та П. В. Романіва, починаючи з 2019 року.
18 серпня М. З. Гамкало – натхненник започаткування співпраці, практикуючий турист, краєзнавець, один з новаторів розвитку активного туризму в Україні поліг у боях за ВОЛЮ і СВОБОДУ народу України. Тому така туристична подія ще раз нагадує, як нам всім не вистачає Михайла Зеноновича, його настрою, гумору, пісень, ідей…
Учасники промотуру 16 вересня 2022 р. відвідали витоки Західного Бугу у с. Верхобуж, с. Білий Камінь, де оглянули замок родини Вишневецьких; с. Гавареччину – батьківщину унікальної чорно-димленої кераміки; м. Буськ, де побували у палаці графа Бадені та продегустували крафтову сирну продукцію локальної козячої ферми «Добре діло».
17 вересня 2022 року учасники промо-туру взяли участь у патріотичному квесті, що відбувся в с. Яструбичі, у садибі «Гніздо Яструба». Родзинкою дня став сплав річкою Західний Буг за маршрутом с. Яструбичі – Червоноград.
Колектив кафедри туризму географічного факультету імені Івана Франка висловлює подяку організаторам промотуру в особі голови Червоноградської районної ради Андрію Порицькому, його команді. Їхня робота ще раз підтверджує істину, що у темні часи добре видно світлих людей. Зараз як ніколи важливо не боятися популяризувати та просувати місцеві туристичні атракції та підприємства. Це має велике значення для патріотичного виховання нового покоління туристів та фахівців туристичної галузі вільної України.
Організатори проєкту цінують співпрацю з кафедрою туризму Львівського національного університету імені Івана Франка та глибоко сумують з приводу загибелі нашого друга, колеги Михайла Гамкала, висловлюють глибокі співчуття рідним, близьким, друзям.