16-18 вересня 2022 року для партнерів проєкту “Єднає нас Буг – утворення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів” організовується промотур «Єднає нас Буг»

12.09.2022 | 13:00

Шановні колеги,

Кафедра туризму Львівського національного університету імені Івана Франка є партнером проєкту «Єднає нас Буг – утворення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів», котрий реалізує Червоноградська районна рада за фінансової підтримки Європейського союзу.
Така співпраця кафедри була започаткована зусиллями доц. Гамкала М.З., Романіва П.В. починаючи з 2019 року. Регулярно відбувалися навчальні сплави зі студентами, учасниками наукового гуртка «Активний туризм» Західним Бугом. Здійснювалася робота з тестування окремих ділянок Західного Бугу для потреб організації масових туристичних байдаркових сплавів. Зокрема, у березні 2021 року, учасниками наукового гуртка «Активний туризм» здійснено сплав річкою Західний Буг на відрізку с. Скоморохи – с. Литовеж (загальна довжина водної частини становить 20 км). Складність водного походу середня, що вимагало від учасників певного досвіду проходження водних маршрутів на байдарках. Протягом сплаву студенти мали змогу здобути навики проходження складних ділянок русла, встановити технічні характеристики плавзасобів, їхніх можливостей, маневрування, особливостей відчалювання та причалювання до берега, організації технічних стоянок, харчування тощо.
Учасники сплаву досліджували транспортну та інформаційну інфраструктуру сіл Скоромохи, Пісочне та Литовеж; доступність та можливість адаптації території старту та фінішу ділянки маршруту для різних видів транспорту.
З організаторами сплаву з боку місцевої влади (Червоноградська районна рада) обговорено можливість ознакування туристичних водних шляхів, надання інформації стосовно екскурсійних об’єктів на маршруті та залучення студентів кафедри туризму до організації та реалізації такої роботи у літній період часу. Війна та пандемія внесли свої корективи у організацію такої роботи, проте ми сподіваємося на подальшу співпрацю.
16-18 вересня 2022 року для партнерів проєкту організовується промотур “Єднає нас Буг” (запрошення та програма додаються).
Організатори проєкту цінують співпрацю з кафедрою туризму Львівського національного університету імені Івана Франка та глибоко сумують з приводу загибелі нашого друга, колеги Михайла Гамкала, висловлюють глибокі співчуття рідним, близьким, друзям. У перспективі роботи над проєктом планується присвятити одну з ділянок водного маршруту Західним Бугом пам’яті нашого дорогого Михайла Гамкала.

Запрошення
Програма