14 грудня 2021 року на засіданні кафедри фізичної географії обговорено питання дотримання засад академічної доброчесності

14.12.2021 | 17:46

Питання дотримання засад академічної доброчесності учасниками освітнього процесу обговорили на засіданні кафедри фізичної географії (протокол №4 від 14.12.2021). Співробітники кафедри ознайомилися з «Положенням про забезпечення академічної доброчесності у Львівському національному університеті імені Івана Франка», «Методичними рекомендаціями для закладів вищої освіти з підтримки принципів академічної доброчесності» (лист МОН № 1/9-263 від 20.05.2020) та іншими документами. Особливу увагу приділили «Декларації про дотримання академічної доброчесності», яку підписали викладачі та магістранти кафедри.

При обговоренні наголосили на необхідності своєчасної підготовки бакалаврантів щодо коректного використання джерел інформації при підготовці текстів, посилань на ці джерела та їхнього бібліографічного опису. Запропонували посилити розгляд цих питань в нормативній дисципліні «Українська мова (за професійним спрямуванням)», яка викладається протягом першого семестру, а також звертати більшу увагу на ці моменти в курсових роботах та звітах за практику.