13 вересня 2018 р. відбулась чергова екологічна акція «Чисті Зелені очі».

17.09.2018 | 11:06

13 вересня 2018 р. відбулась чергова акція екологічного гуртка географічного факультету ЛНУ імені І.Франка «Чисті Зелені очі». Загалом у акції прийняли участь 40 студентів географічного факультету різних курсів та 25 студентів природничого коледжу ЛНУ ім. Івана Франка. Акція пройшла в рамках “Міжнародного дня чистих берегів”, в межах якого проводяться акції «Я прибрав, черга за тобою» на узбережжях річок, морів та океанів для попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів у всьому світі.

Учасники акції прибрали узбережжя 3 водойми на території Снопківського парку м. Львова, серед яких історичні водойми під назвою «Зелене око». Ці водойми активно використовувались львів’янами для відпочинку ще на початку ХХ століття, а тепер перебувають у занедбаному стані. Загалом учасники зібрали близько сорока 100 літрових мішків сміття. Це переважно порожні скляні та пластикові пляшки, целофанові пакети та інше побутове сміття.

Подібні акції підвищують екологічну свідомість учасників та привертають увагу до необхідності збереження тих небагатьох природних територій, що збереглися в урбанізованому середовищі Львова.

Організатори вдячні за підтримку проведення акції викладачам географічного факультету О. Пилипович, О. Перхач, А. Михновичу, викладачам природничого коледжу ЛНУ ім. І.Франка О.Грень, С.Стельмащук та працівникам ЛКП «Зелений Львів» за організаційну підтримку.