Всеукраїнський форум туристично-інформаційних центрів

20.04.2015 | 17:02

16-18 квітня 2015 р. кафедра туризму географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка взяла  участь у  Всеукраїнському форумі туристично-інформаційних центрів у Львові з міжнародною участю.

Форум зібрав близько 50 практикуючих керівників туристично-інформаційних центрів України, науковців освітніх закладів, які готують консультантів для роботи у туристично-інформаційних центрах, засновників управлінських шкіл та бізнес-центрів України. Серед закордонних гостів були керівники туристичних центрів Австрії.

У панельній дискусії «Де і як здобути кваліфікацію консультанта ТІЦу» виступали:  Марта Мальська, завідувач кафедри туризму ЛНУ ім. І. Франка, Ігор Бочан, ректор Львівського інституту економіки й туризму, Брігіте Вайсс, керівник підрозділу туристичної інформації та транспорту м. Відень, Австрія, Річард Віндішбахер, керівник ТІЦу при комунальному підприємстві з туризму та маркетингу міста  Грац, Австрія. У результаті проведених дебатів, учасники панельної дискусії прийшли до висновку, що консультант в туристично-інформаційних центрах повинен володіти безсумнівно багатьма  професійними рисами, які набуваються впродовж навчання у Вищих навчальних закладах, серед яких найуспішнішим в цьому плані є ЛНУ імені Івана Франка, Географічний факультет, кафедра туризму. Кращі випускники магістратури кафедри туризму успішно працевлаштовані в основному штаті у Львівському туристичному центрі, серед них:  Провозін Елеонора, Тернова Ольга, Геваковська Марія, Федчук Лідія. Під час навчання студенти кафедри мають змогу стажуватися та здобувати практику на волонтерських засадах у Львівському ТІЦі.

Учасники мали змогу прослухати презентації щодо специфіки та роботи центрів туристичної інформації по Україні, а також перейняти іноземний досвід з презентацій іноземних доповідачів:

  • «ТІЦ м.Грац. Соціальні медіа. Покращення послуг». Річард Віндішбахер, керівник ТІЦу при комунальному підприємстві з туризму та маркетингу м. Грац, Австрія
  • «Відкриття нового ТІЦу. Стандарти обслуговування в ТІЦі». Брігіте Вайсс, керівник підрозділу туристичної інформації та транспорту м. Відень, Австрія
  • «Як працювати за стійкою» — презентація метод щодо організації роботи в ТІЦі. Перегляд основних пунктів, обговорення, інтерактивне представлення. Стефанія дел Торсо, СІМ експерт з питань менеджменту та маркетингу в туризмі, головний спеціаліст ЛКНП «Центр розвитку туризму м. Львова».

Окрім цього, учасники Форуму мали змогу спілкуватися та обговорювати важливі питання стосовно новітньої концепції розвитку туризму до 2020 року, в якій важливу роль відводиться підготовці висококваліфікованих фахівців у цій сфері.