Зустріч з аспірантом Байротського університету Ніколаєм Тойфелем

11.04.2017 | 17:00

10 квітня 2017 р. у рамках діяльності Геополітичного клубу ім С. Рудницького відбулась зустріч із аспірантом Байройтського університету (Баварія, Німеччина) Ніколаєм Тойфелем, який презентував доповідь про географічну освіту в Німеччині. Ніколай Тойфель не вперше приїжджає на наш факультет. Він є одним із організаторів двох німецько-український семінарів: “Кордони та обмін людьми, товарами й знаннями вздовж шляху Via regia”, 2015 і “Біженці та мігранти як виклик для суспільства”, 2016. У них взяли участь студенти, аспіранти та викладачі кафедри економічної та соціальної географії.

Німецький гість ознайомив присутніх із системою вищих шкіл Німеччини та місце у них географічної науки. Було зроблено акцент на суспільній географії та сучасними трендами її розвитку у Німеччині. Також Ніколай Тойфель розповів про свій університет та Інститут географії, у якому він навчається. А також презентував дослідження Бременського університету про українську освітню систему, та погляд на неї з боку Німеччини.

Наостанок, було презентовано п’ять різноманітних установ та організацій, які пропонують програми обміну та отримання стипендій для навчання в Німеччині українських студентів, аспірантів, викладачів та інших науковців. “Будьте допитливими! Будьте вимогливими! Ніколи не здавайтесь! Робіть те, що Вам найбільше до вподоби!” – такими словами гість з Байройтського університету завершив свій виступ. Після чого, студенти та викладачі мали змогу поспілкуватись та поставити свої запитання Н. Тойфелю.

На завершення заходу, до присутніх звернулась аспірантка кафедри економічної та соціальної географії Ярошевич Мар’яна, яка нещодавно повернулась із річного навчання в університеті Єни (Тюринґія, Німеччина). Мар’яна поділилась своїм досвідом навчання у Німеччині та закликала студентів бути мобільнішими, використовувати можливості студентських програм закордоном і в Німеччині зокрема.

P. S. Надаємо презентацію Ніколая Тойфеля для усіх, хто не мав змоги відвідати захід.