Засідання підсекції готельно-ресторанної справи та харчових технологій звітної наукової конференції географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка за 2021 рік

07.02.2022 | 12:12

3 лютого 2022 року, в рамках секції географічних наук звітної наукової конференції Львівського національного університету імені Івана Франка, відбулося засідання підсекції готельно-ресторанної справи та харчових технологій під керівництвом виконувача обов’язків завідувача кафедри, доцента Пандяка І. Г.

Під час роботи підсекції викладачі кафедри презентували власні наукові напрацювання з різних аспектів розвитку готельно-ресторанної справи, харчових технологій та туристичної індустрії. Темами доповідей були:

  • Концепції гостинності у соціо-географічних дослідженнях (доц. Пандяк І. Г.) 
  • Сучасні тенденції та перспективи розвитку технологій з розробки оздоровчих продуктів харчування (проф. Бомба М. Я.)
  • Актуальність та перспектива впровадження напівфабрикатів з м’яса індички з природними антиоксидантами для закладів ресторанного господарства (доц. Маслійчук О. Б.)
  • Велнес-туризм та індустрія велнес&спа як найприбутковіший сегмент HoReCa комплексу (доц. Рутинський М.Й.)
  • Підвищення функціональних властивостей рибної сировини (доц. Майкова С. В.)
  • Крафтове виробництво сирів у Львівській області: передумови, сучасний стан та перспективи розвитку (доц. Кушнірук Г.В.)
  • Концептуальні готелі України та світу: сучасний стан та тенденції розвитку (асист. Дорош  Ю.С.)
  • Готельне господарство в сільській місцевості України : тенденції розвитку та соціально-економічне значення (асист. Чайка І. М.)
  • Використання нетрадиційної сировини у виготовленні борошняних кондитерських виробів (ст. викл. Максимець О. Б.)
  • Основні проблеми та сучасні напрями підвищення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанної індустрії (доц. Удуд І.Р.)
  • Рельєф як рекреаційно-туристський ресурс України (доц. Білецький М.І.)
  • Підвищення якості послуг у закладах ресторанного господарства (доц. Вівчарук О. М.)
  • Перспективи використання БАД на основі мікроелементів в оздоровчому харчуванні (доц. Шах А. Є.)

В ході розгляду та обговорення актуальних питань наукових досліджень між колегами тривали дискусії, а також науковці окреслили напрями розвитку наукової діяльності кафедри.

Дякуємо усім учасникам звітної конференції за представлені змістовні наукові доробки. Бажаємо подальших звершень, наснаги та успіхів у науковій роботі!