В рамках Днів європейської спадщини пройшло практичне заняття з «Організації транспортного обслуговування туристів»

13.09.2021 | 16:28

В рамках традиційних Днів європейської спадщини #EuropeanHeritageDays у Львові група студентів Грт-11 спеціальності Туризм 10.09.2021 року на практичному занятті з «Організації транспортного обслуговування туристів» детально вивчила історію Львівського трамваю і побували у #Ретрогаражі та інших цікавих місцях.
Після відвідання кількох відділів історичного музею ми сіли в комфортний низькопологовий трамвай Електрон і попрямували в депо на Сахарова, де і знаходиться музей історії науки і техніки (один з відділів історичного музею). По дорозі екскурсовод #ОлександрАрістархов розказав багатоцікавих фактів про львівський трамвай.
Наприклад, на початку появи електричного трамваю у Львові (1894 р.) професія вагоновода була досить високооплачуваною і працювали там тільки чоловіки,  кондукторами також були чоловіки,  але під час Першої світовї війни всіх чоловіків мобілізували і на посаду кондукторів помалу стали брати студентів, а згодом і жінок. Цікаво штрафувала за безквитковий проїзд: якщо поліції вдавалося зловити бешкетників, то покарання було таким: різати сіно на січкарні для міських коней. Січкарня знаходилася на сучасній пл. Франка, там і мали цілий день відробляти штраф ті, хто хотів безкоштовно покататися.

Відповідальний керівник: доц. Бордун О.Ю.