Участь науковців географічного факультету в українсько-німецькому семінарі за підтримки програми ДААД (Німеччина) «Діалог Схід-Захід 2023»

31.10.2023 | 14:08

26-27 жовтня 2023 року за підтримки програми ДААД (Німеччина) «Діалог Схід-Захід 2023» та Угоди про партнерство і співробітництво Географічного факультету Львівського університету імені Івана Франка та Інституту географії університету Карла Ебергарда міста Тюбінген (Німеччина) відбувся українсько-німецький семінар присвячений політичним, правовим і соціально-економічним питанням пов’язаними із міграційними процесами українського населення в країні й країнах Європи й Світу.

Зі змістовними доповідями на вказану тематику виступили професори Себастян Кіндер й Іван Ровенчак, докторант Василь Миронюк, доценти Ірина Гудзеляк, Мирослава Влах, Василь Стецький, Ярослав Івах, Ольга Мамчур, асист. Любов Котик, ст. лаб. Ірина Ванда, Сімон Герстер, Олег Малец.
Серед співдоповідачів у проведенні семінару брали участь українські та німецькі аспіранти й студенти. Доценти кафедри туризму Ореста Бордун та Василь Стецький присвятили увагу питанню вимушеної міграції українців на територію Німеччини. Василь Стецький у своїх дослідженнях приділяє багато уваги питанню вимушеного туризму у часі війни та аналізує вплив такого явища на міжнародний туристичний ринок. Оскільки мільйони українських громадян були змушені стати мігрантами- туристами, то перебуваючи на території Німеччини пізнавали її природний, рекреаційний потенціал, історію, культуру, архітектуру та традиції. У цьому напрямку туристичної активності українцям надавалась підтримка як з боку уряду, громадських організацій та просто небайдужих громадян.