Участь викладачки кафедри туризму Мункачій І.З. в онлайн-стажуванні “Цифрові інструменти Google для освіти”

05.09.2022 | 15:44

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри туризму Мункачій Ірина Зеновіївна прийняла участь в онлайн-стажуванні для педагогічних та науково-педагогічних працівників «Google Digital Tools for Education / Цифрові інструменти Google для освіти», яке проводиться протягом 2022‒2023 навчального року, організоване Міністерством освіти і науки України та Google Україна задля розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу.
Впродовж навчання, учасники програми дистанційно отримували завдання у захищених віртуальних навчальних кімнатах Google Класів, де було забезпечено ефективний зворотний зв’язок через супровід і консультації тренерів у приватних коментарях. До кожної теми було опубліковано запис лекції, організована додаткова консультація через відеоконференції в Google Meet, під час яких кожен учасник отримав можливість поставити питання тренеру наживо, продемонструвати екран для вирішення проблемної ситуації.
Під час онлайн-стажування освітянам було представлено як організувати ефективну взаємодію між учасниками освітнього процесу за допомогою цифрових інструментів Google, які особливості та переваги Google Workspace for Education, як працювати з обліковим записом закладу освіти на різних пристроях: за допомогою комп’ютера і мобільного пристрою.
Навчання відбувалося за 3 рівнями:
1. Базовий рівень. Включав 3 модулі, що передбачав роботу з мобільними пристроями. Можливість отримання сертифікат на 30 годин (1 кредит ЄКТС).
2. Середній рівень. Включав 1 модуль, базувався на роботі із вебпереглядачем Google Chrome частково з мобільних пристроїв, частково з персонального комп’ютера. Можливість отримання сертифіката на 15 годин (0,5 кредиту ЄКТС).
3. Поглиблений рівень. Включав 1 модуль. Передбачав роботу з Chromebook або персональним комп’ютером, ноутбуком з операційною системою Chrome OS Flex. Можливість отримання сертифіката на 15 годин (0,5 кредиту ЄКТС).
Освітяни навчалися організовувати ефективний освітній процес за допомогою мобільних пристроїв у будь-яких умовах і формах навчання. Для будь-якої операційної системи персонального комп’ютера мали змогу створити та підтримувати персональне інформаційне середовище викладача закладу освіти у вебпереглядачі Google Chrome. Особлива увага приділялася організації дистанційного навчання: як підготувати завдання у віртуальних кімнатах, зібрати студентські роботи, залучити до захищених відеозустрічей, організувати автоматичне імпортування оцінок, вести електронні журнали, надсилати звіти для батьків, формувати звіти для керівництва, використовувати можливості різних пристроїв для захищеного освітнього процесу онлайн.
Унікальний формат курсу побудований на живому спілкуванні з тренерами Академії цифрового розвитку, компетенції кожного з яких підтверджені сертифікацією Google for Education, які протягом терміну навчання консультували, допомагали, супроводжували, щоб створити для учасників ситуацію успіху й забезпечити комфортні умови навчання.
За результатами успішного завершення курсу отримано сертифікати базового, середнього та поглибленого рівнів.