Участь кафедри туризму у “Форумі медичного та оздоровчого туризму”

20.09.2021 | 10:48

17 вересня 2021 р.  кафедра туризму взяла участь у “Форумі медичного та оздоровчого туризму” на Львівщині (Центр відновлення здоров’я Edem Resort Medical@SPA).

Приємно, що Львівська обласна державна адміністрація запросила кафедру до роботи над цим важливим напрямом туризму, який працює цілий рік, а не лише у визначені сезони.
Власне, медичний туризм – один із тих напрямів, який може бути найбільш перспективним у міжсезоння. Очільниця ДАРТу – Мар’яна Олеськів пообіцяла законодавчу підтримку цій сфері, якій, на превеликий жаль, протягом багатьох років не приділялось належної уваги.
Саме тому сьогодні важливим питанням є оновлення законодавчої бази, тому наступного року планується поновити «Закон про курорти». Випускник географічного факультету, а сьогодні Міністр Кабінету Міністрів – Олег Немчінов зі свого боку пообіцяв забезпечити проведення всіх необхідних процедур. Під час роботи конференції мери та представники бізнесу Моршина та Трускавця зголосились долучитись до робочої групи з розробки нового Закону.

Мар’яна Олеськів наголосила на важливості маркетингової кампанії присвяченій саме медичному туризму, адже цей вид туризму дуже відрізняється від інших: «Тут потрібно з одного боку формувати імідж України як дестинації для оздоровчого туризму, а також правильно доносити до людей інформацію про те, які лікарні є надійними та які види послуг вони можуть отримати».

На заході також за ініціативи Юрія Котика  між 6 громадами було підписано меморандум про створення Асоціації курортів, яка активно долучатиметься до усіх вищезгаданих завдань.

Приємно відзначити, що випускники кафедри туризму різних років проявили серйозну зацікавленість і були присутні на Форумі, зокрема: Марта Шаян – головний спеціаліст відділу культури, туризму та промоції Сколівської міської ради, Михайло Сухроменда – адміністратор розважально-оздоровчого комплексу «Золота форель», Софія Ткаченко – представник туроператора Кийавіавест.