Зустріч із стейкголдером освітньої програми «Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток»

06.02.2023 | 11:01

У п’ятницю, 3 лютого 2023 р., у дистанційному форматі відбувся науковий  семінар кафедри географії України, присвячений зустрічі із стейкголдером освітньої програми бакалаврату «Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток» Вікторією Пантилей – доктором габілітованих наук, професоркою, кафедри соціально-економічної географії факультету наук про Землю й просторового загосподарювання Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Республіка Польща). Ця зустріч стала логічним продовженням започаткованої в січні 2023 р. співпраці в галузі урбаністики й просторового планування між українськими й польськими колегами з Університету імені Івана Франка у Львові й Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні.

Проф. В. Пантилей розповіла про особливості викладання дисциплін з просторового планування в Польщі, зокрема, про спеціальність «просторова економіка», її специфіку в Університеті Марії Кюрі-Склодовської, а також про інші спеціальності географічного факультету в Любліні, сучасне студентство в університетах Польщі, загальний стан вищої освіти в державі. Обговорювалося широке коло питань, пов’язаних з навчанням просторового планування: предмети, які пропонують студентам; процес написання кваліфікаційних робіт; роль бакалаврського семінару; зміст навчальних й виробничих практик; проектно-базоване навчання й т. д. За результатами зустрічі із стейкголдером група забезпечення освітньої програми «Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток» прийняла необхідні рішення щодо її оновлення.

Кафедра географії України вдячна проф. В. Пантилей за згоду взяти участь у семінарі кафедри, цікаву доповідь, цінні поради й рекомендації.