Професор кафедри туризму стала модератором дискусійної панелі ХІІІ Форуму «Європа-Україна» у Республіці Польщі

13.02.2020 | 12:44

Професор кафедри туризму ЛНУ ім. І. Франка Мальська Марта Пилипівна  стала модератором та почесним гостем дискусійної панелі «Як заохотити відвідувачів? Туризм як важливий інструмент для економічного розвитку» («HowtoEncourageVisitors? TourismasanImportantToolforEconomicDevelopment»), яка пройшла в рамках ХІІІ Форуму «Європа-Україна» 4-5 лютого у м. Жешові (Республіка Польща). Під час дискусійної панелі було обговорено досвід розвитку міста Львова як туристичної дестинації, центру культурної, історичної спадщини, освітнього осередку та центру ділового туризму. Форум «Європа-Україна» є щорічним міжнародним заходом, який збирає провідних економістів, науковців, підприємців, представників органів влади, журналістів, соціологів та інших фахівців для обговорення нових реалій співпраці Європейського Союзу з Україною у рамках економічних реформ, розвитку провідних галузей економіки та міжнародного співробітництва.

Цього року Форум пройшов під гаслом «Європа і Україна в 2020 році – нові можливості, старі загрози». Протягом дводенного заходу учасники мали можливість провести дискусії щодо різносторонніх відносин між Європою та Україною за останній рік, а також виступити в панельних дискусіях та презентувати інвестиційний потенціал своїх регіонів. Львівщина була представлена курортом Трускавець, представники якого організували презентацію «Зимовий Трускавець» з метою зацікавлення до відпочинку на теренах Львівської області.Загалом відбулося 30 дискусійних панелей на актуальні питання, що стосуються внутрішньої ситуації України, а також місця України в Європі.

Окрім участі в пленарних засіданнях та виставкових заходах відбулося ряд важливих зустрічей з депутатами польського Сейму та Сенату, представниками органів місцевого самоврядування Польщі, міністрами польського уряду тощо.

Цьогоріч для участі у форумі прибуло понад 800 учасникiв з Польщi, України, сусiднiх держав та США — дипломати, представники урядiв, бiзнесу, мiсцевого самоврядування, європейських iнституцiй, мiжнародних органiзацiй, експерти, аналітики, полiтики.