Презентація вакансій на стажування студентів кафедри туризму від представників міжнародного туристичного оператора

21.02.2020 | 16:07

18 та 19 лютого 2020 р. на географічному факультеті у аудиторії №7  відбулися зустрічі представників міжнародного туристичного оператора TUI (Touristik Union International) із студентами та викладачами кафедри туризму. Зустріч була проведена міжнародними регіональними керівниками TUI Хасаном Кескіном та Сезгіном Акпінаром та присвячена програмам стажування та навчальних і виробничих практик у Туреччині для студентів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа». У заході взяли участь студенти 2-го, 3-го, 4-го курсів та викладачі кафедри – доц. Паньків Н.М., доц. Безручко Л.Б., доц. Бордун О.Ю., доц. Гамкало М.З., доц. Масюк Ю.О., доц. Білоус С. В., доц. Красько А.Б., ас. Гаталяк О.М., ас. Біланюк О.П.

Німецький міжнародний туристичний оператор TUI є лідером туристичного ринку Західної Європи, який щороку обслуговує понад 20 млн туристів. Понад 67 000 працівників працюють у офісах TUI у різних країнах Європи, і сьогодні на світовому туристичного ринку під егідою TUI працюють 6 авіакомпаній (налічують 150 літаків), 16 океанських лайнерів та понад 300 готелів у 30-ти країнах світу.

Для студентів було проведено семінар-презентацію, під час якої майбутні фахівці із туризму мали можливість ознайомитися із діяльністю міжнародного туристичного оператора, структурою холдингу TUI Group, із основними напрямками її роботи, а також географічними, природними, історико-культурними особливостями території сучасної Республіки Туреччини. Також піднімалися питання вимог до майбутнього персоналу, обов’язків керівника групи під час туристичної подорожі, особливості роботи з туристами та гідами на маршруті. На зустрічі було обговорено умови стажування студентів на посадах «Трансферний гід», «Екскурсійний гід», «Шоп-гід», «Рецепціоніст» у готельно-відпочинкових комплексах (Анталія, Аланья, Белек, Кемер, Сіде, Мармарис та ін.), визначено перелік вимог до стажерів та умови, які гарантуватимуться студентам під час проходження стажування. Також передбачається обрання інших видів офісної роботи (колл-центр, туристичний відділ та ін.). Потенційним стажерам пропонується безкоштовне проживання у апартаментах, 3 р. харчування та можливість підбору конкретної професії під час навчальної програми в рамках стажування. Після проходження стажування кожен стажер отримує сертифікат міжнародного зразка.