Мандрівка Львівською та Підкарпатською Дорогами святого апостола Якова Віа Регіа

16.10.2015 | 14:11

В особливий спосіб вшанував День Університету в 2015 році колектив кафедри туризму Географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка, ініціювавши дводенну мандрівку Львівською та Підкарпатською Дорогами святого апостола Якова Віа Регіа, що відбулась 10-11 жовтня 2015 р. Зібралось понад 60 учасників із України та Польщі, готових до пішого походу понад 50 км полями і лісами прикордонними теренами обидвох країн. Зустріч мандрівників відбулась у м.Мостиськах, де настоятель церкви св.Юрія – отець Петро поблагословив на добру дорогу та окропив святою водою.

10.10.2015 р. усіх учасників спільного походу Підкарпатською та Львівською Дорогами святого апостола Якова Віа Регіа вітали: Надзвичайний та Повноважний посол України в Польщі – Маркіян Мальський та завідувач кафедри туризму географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка, доктор економічних наук, професор Марта Мальська. Подружжя Мальських виразило глибоку вдячність польським колегам, які щиро сприяли та надавали практичну підтримку розвитку Львівської Дороги святого апостола Якова Віа Регіа. Особливу відзнаку, а саме Почесний титул Приятеля Львівської Дороги святого апостола Якова, проф. Мальська вручила п. Яцеку Мар’яну Голубу – Головному Промоутору Підкарпатської Дороги Святого Якова Віа Регіа та Голові Братства святого Якова апостола при санктуарії Гробу Божого в Переворську – п.Лукашу Мрозу.

11 жовтня мандрівка продовжувалася із Медики до Перемишля через історичні місця Підкарпатського воєводства. Було відвідано форти І світової війни та сакральні святині. Завершення дводенної мандрівки відбулось в Перемишлі на площі Ринок, де усім учасникам видано сертифікати про проходження Дороги святого Якова Віа Регіа на теренах України та Польщі.

 

Buen camino!