9 листопада 2021 року, доцент кафедри туризму Філь Марія Іванівна взяла участь у публічних дискусіях «Університети місцевого розвитку: Німеччина, Польща, Україна»,

10.11.2021 | 10:40

9 листопада 2021 року, доцент кафедри туризму Філь Марія Іванівна взяла участь у публічних дискусіях «Університети місцевого розвитку: Німеччина, Польща, Україна»,щодо ролі університетів та студентських просторів у місцевому розвитку. Були присутні представники університетів Німеччини, Польщі та України.

Обговорювались питання, а саме:

Чи мають університети залучатись до місцевого розвитку?

Як може виглядати така співпраця та яку роль відіграє місцева влада?

Як університети могли б залучити більш вразливих членів громад та вирішити проблеми соціальної нерівності?

Після прийняття Цілей сталого розвитку у 2015 році питання про взаємовідносини між (громадянським) суспільством та науковими колами знову опинилися в центрі уваги. Є очікування, що університети працюють на міжнародному рівні, але водночас глибше вкорінюються в місцевому контексті, позиціонують себе в (локальних) суспільних викликах і сприяють розвитку більш сталого суспільства.

Спікерами події були – ЗузаннВоршех – кандидатка наук, соціологиня в Європейському Університеті Віадріна у Франкфурті-на-Одері;Юлія Харчук – кандидатка економічних наук, доцентка, помічниця ректора Національного університету «Острозька академія» з освітнього менеджменту; Дмитро Шевчук — доктор філософських наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія» з освітнього менеджменту;Анна-Шмідт Фідлєр – координаторкаScienceShop, співавторкапроєкту DIALOG й ініціатив, які підтримують третю місію Університету ім. Адама Міцкевича в Познані.