Відбувся захист авторських страв студентами 2 курсу бакалаврату спеціальності G13 «Харчові технології» з предмету «Технологія продукції ресторанного господарства»

12.05.2025 | 15:05

8 травня 2025 року у Лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування відбулося підсумкове заняття із захисту авторських страв студентами 2 курсу бакалаврату спеціальності G13 «Харчові технології» з дисципліни: «Технології продукції ресторанного господарства» (старша викладачка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Олександра Максимець).
До цього заняття студенти готувались заздалегідь – розробляли рецептури, проводили розрахунок вартості сировини та готової страви, виробу, готували всю необхідну нормативно-технологічну документацію – технологічні та калькуляційні карти на індивідуальні авторські страви.
На підсумковому занятті студенти демонстрували приготування та представляли комісії авторські страви та вироби, зокрема, «Баклажани під сирною шапочкою» приготувала Анна Калашник, салат «Мозаїка» – Юліанна Козачок, салат «Літня свіжість» – Кіра Гаврилюк, «Шніцель на мангалі» – Юрій Процкий, кекс «Кульбаба» – Софія Їжак, кекс «Травнева ніч» – Любомир Склепкович та ін. Роботи оцінювала комісія викладачів кафедри: доц. Вівчарук О.М., доц. Маслійчук О.Б., доц. Кректун Б.В., ст. викл. Максимець О.Б.
Підсумкові лабораторні заняття студентів з дисципліни – це демонстрація набутих компетентностей майбутнього фахівця. Важливість цього заняття у захисті студентами практичних результатів вивчення однієї з ключових нормативних фахових дисциплін бакалаврату. Студенти показали вміння організовувати робочі місця, працювати з нормативно-технологічною документацією, розробляти технологічні і калькуляційні карти, використання обладнання, вести технологічний процес, проводити бракераж готової продукції та ін.

Автор: Ірина Петлін