29 квітня 2025 року відбулася відкрита лекція доцентки Ірини Петлін на тему «Управління маркетинговою та збутовою політикою підприємства»
29 квітня 2025 року відбулася відкрита лекція доцентки кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ірини Петлін для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології». Лекція проводилася в рамках навчальної дисципліни «Менеджмент у ресторанному та харчовому бізнесі». Тема лекційного заняття: «Управління маркетинговою та збутовою політикою підприємства».
Лекцію відвідали – завідувач кафедри, доцент Пандяк І.Г., професор Бомба М.Я., доцентки Федина Л.О., Майкова С.В., Маслійчук О.Б.
Навчальний матеріал лекції був підібраний відповідно до програми з даної дисципліни. Структура заняття відповідала його меті.
Протягом лекційного заняття було обговорено ряд актуальних питань стосовно сутності та значення маркетингу в ресторанному та харчовому бізнесі, ролі маркетингового менеджменту в системі управління підприємствами ресторанного та харчового бізнесу, окреслено основні концепції і стратегії маркетингу, а також обґрунтовано етапи планування збутової політики підприємств ресторанного та харчового бізнесу, функції й види каналів збуту.
Лекторка продемонструвала високу якість викладу матеріалу. Логічний, послідовний, доступний матеріал лекції, переконливий виклад та проблемний підхід, резюмувались аргументованими висновками. Під час заняття використовувалася презентація з теми, актуальні приклади використання інноваційних маркетингових інструментів в діяльності закладів ресторанного та харчового бізнесу. Органічне застосовування різноманітних методів та прийомів педагогічного впливу сприяло встановленню педагогічного контакту, породжувало емоційний відгук у студентів та сприяло активізації їх пізнавальної діяльності, власного творчого пошуку.
Автор: Ірина Петлін