Участь викладачки кафедри туризму доц. Мункачій І. З. в міжнародній сертифікаційній програмі “Cross-cultural and Professional Communication for University Academics”

14.10.2022 | 17:29

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри туризму Мункачій Ірина Зеновіївна прийняла участь в міжнародній англомовній програмі підвищення кваліфікації «Крос-культурна та професійна комунікація для науково-педагогічних працівників», організованій Центром англомовної академічної та крос-культурної комунікації у партнерстві з Відділом міжнародних зв’язків Львівського національного університету імені Івана Франка.

Ця програма – унікальний результат співпраці професорів-лекторів Бірмінгемського університету (Велика Британія), Міжнародної школи менеджменту (Берлін, Німеччина), Люблінського університету імені Марії Кюрі-Складовської, Польської академії наук (Польща) та Байротського університету (Німеччина) з викладачами Львівського національного університету імені Івана Франка.

Започаткування та реалізація такого проєкту стали втіленням стратегії інтернаціоналізації та освітньої дипломатії Львівського університету, про що у пленарній лекції розповів проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці, професор Сергій Різник. Засадничо важливо, що серед лекторів програми – провідні професори, доценти та керівники міжнародних проєктів Львівського університету, які фахово прочитали англомовні сесії та представили високий рівень університетських дослідницьких проєктів.

Загалом до участі в програмі було відібрано 40 учасників. Окрім викладачів восьми факультетів Львівського університету, слухачами стали представники 13 університетів України, серед яких – Києво-Могилянська академія, Український католицький університет, Київський політехнічний університет імені І. Сікорського, Київський національний університет імені Т. Шевченка, Черкаський національний університет імені Б. Хмельницького, Запорізький національний університет та ін. Синергія всеукраїнського та міжнародного рівнів створила дуже конструктивне та стратегічне середовище для обговорення ключових питань міжнародної комунікації в університетах, стилях і форматах крос-культурної взаємодії, засадах англомовного академічного письма та етичних орієнтирах в спілкуванні, а також в управлінні міжнародними проєктами. Практична зорієнтованість програми дала змогу моделювати співпрацю з іноземними партнерами за різними культурними моделями.

Програма завершилася врученням міжнародних сертифікатів про підвищення кваліфікації (30 академічних годин, 1 кредит ЄКТС).