Участь науковців кафедри туризму у Звітній науковій конференції географічного факультету

08.02.2023 | 14:09

7 лютого 2023 року відбулася Звітна наукова конференція географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.
Про підсумки наукової роботи географічного факультету за 2022 рік звітував декан факультету, доцент В. І. Біланюк. Він відзначив, що попри складний час наукова діяльність факультету іде в ногу з часом і адаптовується до сучасних реалій: конференції, публікації, наукові дослідження – це впевнена інвестиція в наукове майбутнє.
Також В. І. Біланюк привітав кафедру туризму на чолі з завідувачкою М. П. Мальською з 20-річчям, підкреслив здобутки кафедри та цінність наукової роботи у сфері пошуку інноваційних підходів до викладання студентам туристичних дисциплін.
У рамках пленарного засідання було заслухано доповідь доцента кафедри туризму П. В. Романіва на тему «Контексти активного туризму». У своїй доповіді П. В. Романів окреслив науковий, освітній, дидактичний, організаційний та інші контексти активного туризму, основні функції активного туризму у світовому та національному вимірах. Запропонував моделі адаптації міжнародного досвіду активного туризму для України з врахуванням обставин сьогодення. Також підкреслив, що розвиток активного туризму має особливе смислове навантаження для кафедри туризму, оскільки одним з активних ініціаторів розвитку цієї сфери був доцент кафедри туризму М. З. Гамкало – відданий державі патріот, який віддав життя за свободу держави у бою з російськими загарбниками. Наш спокій, мир, навіть можливість безпечно подорожувати – така ціна його життя…
Водночас 7 та 8 лютого 2023 року відбувались засідання підсекції «Туризм», де науково-педагогічні працівники кафедри туризму виступили з доповідями, було розглянуто актуальні питання, що стосувались:

  • основних напрямків і тенденцій розвитку сфери гостинності України у часі воєнного стану;
    запропоновано алгоритм розробки нових туристичних продуктів, що матиме практичне значення для бізнесових кіл туристичної сфери;
  • здійснено об’єктивну оцінку рекреаційного потенціалу території України із застосуванням міжнародного досвіду.

Тим самим, проведення наукової роботи кафедри засвідчує, що найближчим часом буде запроваджено багато нових проєктів у напрямку туристичних досліджень. Відтак, будуть активно залучатися студенти, які мають практичний досвід і постійно вносять нові пропозиції щодо підняття сфери, в якій навчаються на новий креативний рівень, актуальний та доступний для всіх, хто цікавиться галуззю туризму.