Практичний майстер-клас «Сучасні методи виготовлення сиру моцарела: теорія і практика»

11.05.2025 | 20:52

7 травня 2025 року здобувачі кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій магістерського рівня вищої освіти спеціальності G 13 «Харчові технології» із викладачем дисципліни «Крафтові технології» доценткою Ольгою Маслійчук та науково-педагогічними працівниками кафедри – доцентками Ольгою Вівчарук, Іриною Петлін та старшим викладачем Олександрою Максимець долучилися онлайн до практичного пізнавального майстер-класу від знаної експертки Тетяни Дядечко на тему: «Сучасні методи виготовлення сиру моцарела: теорія і практика». Майстер-клас відбувся в умовах лабораторії кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій м. Києва.
Лекторка представила сучасні методи виготовлення сиру моцарела із застосуванням крафтових технологій. Поділилася великим практичним досвідом.
Закваска допомагає розвинути активний набір кислотності під час переробки молока, що своєю чергою сприяє:
– ефективній роботі фермента, адже для роботи ферменту потрібний певний рівень молочної кислоти;
– виведенню сироватки із сиру (осушення, дренаж, пресування);
– стримує ріст хвороботворних мікроорганізмів (захисна функція);
– безпосередній участі у дозріванні сиру.
Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка висловлюють щиру подяку Тетяні Дядечко та викладачам кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів за цікавий майстер-клас та можливість набувати нових знань і навиків.

Автор: Ірина Петлін