Студенти Львівського університету організували Другий Всеураїнський конгрес студентів-географів

07.06.2017 | 15:43

З 28 квітня по 3 травня на географічному факультеті відбулася грандіозна подія. Студенти Львівського університету організували Другий Всеураїнський конгрес студентів-географів. Місце проведення залишилося незмінним – це географічний факультет та Чорногірський географічний стаціонар в смт. Ворохта. Тема конгресу: Багатство карпат. Зберегти чи втратити!? Формат конгресу також залишився незмінним.

Метою проведення такого заходу є налагодити діалог та співпрацю між студентами-географами українських ВНЗ, здійснити дослідження, у рамках воркшопів, важливих проблем Карпат, пов’язаних з діяльністю людини (вирубування лісів, руйнування туристичних стежок, «чорний» і «сірий» бізнес).

Робота відбувалася у формі воркшопів. Учасники розділилися на три воркшопи:

  1.  «Дослідження рекреаційного впливу, та розробка плану оптимізації інфраструктурних об’єктів на еколого-пізнавальних стежках та туристичних маршрутах Карпатського НПП». (Воркшоп-лідер – доц. Брусак Віталій Пилипович)
  2. «Проблеми реструктуризації лісопромислового комплексу Українських Карпат». (Воркшоп-лідер – доц. Івах Ярослав Євгенович)
  3. «Екологічні наслідки сучасного лісокористування в Українських Карпатах» (Воркшоп-лідери – доц. Койнова Ірина Богданівна, доц. Рожко Ігор Михайлович)

Окрім основної роботи учасники конгресу мали змогу взяти участь у захоплюючих екскурсіях на г. Говерлу, на оз. Несамовите та на г. Пожижевська. Також вправлялися в альпінізмі та орієнтуванні. Кожен учасник посадив своє власне дерево у рамках спільної з Говерлянським ПОНДВ акції.

Організатори щиро дякують всім учасникам за участь у конгресі. За час перебування разом ми стали великою дружньою географічною родиною.

Висловлюють подяку воркшоп-лідерам, лекторам та інструкторам, які цікаво, захопливо і професійно провели свої частини: Святославу Зюзіну, Євгену Анатолійовичу Іванову, Євгену Євгенійовичу Тихановичу, Роману Чобану; а також людям, які активно допомагали у проведенні Конгресу: Наталі Яремі і Ані Добрянській, які смачно годували нас протягом заходу, Назару Храпцю, який їм допомагав, Андрію Королишину за його роботу у місцевому ЗМІ.

Окрема подяка адміністрації географічного факультету за сприяння і віру в успіх.

Конгрес відбувся за підтримки спонсорів: Профком студентів ЛНУ, магазину туристичного спорядження «Сафарі», Ковтун  Віталій Маркович, Каламуняк Мирослава Михайлівна, Крим СОС, Об’єднання «Самопоміч», «Родинна ковбаска», «Майола», «Галка», «Наш Чай», «Red Bull».

Окремо велика подяка медику за професією і географу в душі Софії Сеник за допомогу та підтримку у найпотрібніший момент.

Також подяка Говерлянському ПОНДВ Карпатського НПП в особі Максим’юка Василя Петровича.

Віримо, що Конгрес стане ключовою подією українського географічного студентства, а організація ставатиме ще космічнішою.